Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Revetlla literària de proclamació del Premi Creixells

Vilaweb 26-Jun-2014

Dijous 26.06.2014 06:00

Revetlla literària de proclamació del Premi Creixells

Els tres finalistes són: Joan lluís-Lluís, Pep Coll i Carles Teres

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

Avui serà proclament el guanyador del XLIII Premi Crexells a La Revetlla Literària de l’Ateneu Barcelonés. Les novel·les finalistes són “Dos taüts negres i dos de blancs” de Pep Coll, “Les cròniques del déu coix” de Joan-Lluís Lluís i “Licantropia” de Carles Terès, han estat proclamades finalistes al Premi Crexells que atorga l'Ateneu Barcelonès Tots tres títols han estat qualificats com a 'literatura de frontera', doncs els respectius escriptors són dels Pirineus, Catalunya Nord i la Franja

El jurat del Premi Crexells, compost per Pilar Argudo, Carme Arnau, Xavier Pla, Ricard Ruiz, Ramon Pla Arxé, secretari, i Lluís Reales, president, ha seleccionat les obres d’aquests autors, com les tres millors novel·les en català publicades durant el 2013.

L'acte del lliurament any a any es va convertint en una fita literària de l'estiu. Entre Sant Joan i Sant pere neix una nova revetlla, la Literària que es celebra avui a l'Ateneu Barcelonés. A part de proclamar l'obra guanyadora hi haurà l’actuació musical del grup App Trio,format íntegrament per destacats estudiants de l'Escola Superior d'Estudis Musicals del Taller de Músics, ens oferiran un recorregut pels millors standards de jazz de tots els temps. També es podrà degustar la famosa coca Crexells i cava.

Un premi diferent

El Premi Creixells és el premi novel·lístic més antic en llengua catalana. Un guardó atorgat per una institució independent com l'Ateneu Barcelonès, allunyada dels interessos editorials i de l’element comercial. Destinat a la millor obra publicada que selecciona un jurat especialitzat. I escollit pels socis de l’Ateneu, els participants als Clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya i el Consorci de Biblioteques de Barcelona, a través d’un procés de votació.

Va néixer l’any 1928, i amb més de 80 anys de tradició, s'organitza en record de Joan Crexells un dels representants més significatius de l’anomenada segona generació noucentista.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4200099/2...

Més sobre Premis i distincions (1239)