Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El PP rebenta els Premis Literaris de Castelló de la Ribera

La Veu del País Valencià 23-Jun-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Dilluns, 23 de juny a les 00:00h Cultura

Ribera Alta > Xúquer > País Valencià
El PP rebenta els Premis Literaris de Castelló de la Ribera
Elimina ‘SoleriEstruch’ i ‘Castellum Ripae’. La decisió del PP de canviar el nom ha comportat la dimissió dels quatre membres del jurat: Tobies Grimaltos, Anna Moner, Rafael Estrada i Núria Sendra
Comentaris 17 comentaris

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (8 vots)

A Castelló de la Ribera, la regidora de festes i Cultura, Desirée Gallego Soler i membre de l'equip de govern del PP,, que ostenta la majoria amb 8 dels 13 representants del plenari des de les eleccions municipals de maig de 2011, ha decidit eliminar el nom de l'escriptor i mestre Eduard Soler i Estruch, al premi de narrativa, i el nom del certamen literari Castellum Ripae, que es van crear en l'anterior legislatura, tot i haver-los mantingut en 2011, 2012 i 2013.

L'alcalde popular de Castelló de la Ribera en el lliurament del premi l'any passat.
Foto: laveupv

La regidora Desirée Gallego.
URL curta

Etiquetes
Castelló de la Ribera, Premis Literaris
Moisès Vizcaino / Castelló de la Ribera.

El Premi, ara s'anomenarà com el topònim oficial: certamen literari “Vva. de Castellón” .

La decisió, amb els arguments predemocràtics exposats per la regidora popular de Festes (ací les bases amb faltes d'ortografia), ha comportat la dimissió dels quatre membres del jurat, el professor de filosofia a la Universitat de València i escriptor Tobies Grimaltos, l'artista i escriptora Anna Moner, el mestre i cantautor Rafael Estrada i l'editora Núria Sendra (Edicions Bullent). I també la decisió d'Edicions El Bullent de no editar l'obra guanyadora d'aquest certamen literari, que havia aconseguit un bon prestigi al món literari valencià compartit amb la resta de territoris catalanoparlants.

Les raons que al·lega la sra. regidora popular són que el nom de “SoleriEstruch” i de Castellum Ripae, és fer “política”, i que segons les seues paraules “nosaltres ja hem tragat prou decisions durant els 30 anys que han manat les esquerres en el poble, i ara ja ho tenim a punt per a prendre aquesta decisió”, que si bé va comunicar als membres del jurat i de l'editorial, no va informar ni el Consell Municipal de Festes i Cultura, ni la Comissió Informativa de Festes i Cultura.

Per comprovar el tarannà de dreta extrema i antivalencià de la regidora popular i del grup de govern del PP, cal tindre en compte que, en l'època de plena dictadura franquista, l'ajuntament de Castelló de la Ribera permetia publicar articles de l'escriptor i mestre Eduard Soler i Estruch amb tota normalitat en els seus llibrets de festes, fins i tot articles en els quals defensava l'opció pel topònim Castelló de la Ribera i això no era objecte de cap polèmica.


Enric Camps, guanyador de la passada edició del Premi SoleriEstruch

La gran aportació d'aquesta regidora de festes a la política local és la d'organitzar vaquetes en les festes majors i de moros i cristians, en un poble que no té cap tipus de tradició taurina, encetada pel PP en l'any 2011, amb un cost anual d'entre 30.000 i 40.000 euros.

Aquest nou atac a la cultura valenciana, encara que en l'àmbit local, es troba dins de la política d'atac sistemàtic del PP autonòmic a tot el que siga cultura, llengua, línies en valencià, ràdio i televisió valencianes, prohibició de TV3 i Catalunya Ràdio i la resta de valors del poble valencià.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/9822/el-p...

Més sobre Premis i distincions (1239)