Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Parlament català aprova una resolució per normalitzar el català a les destinacions de l'Aeroport del Prat

Racó Català 22-Jun-2014

El Parlament català aprova una resolució per normalitzar el català a les destinacions de l'Aeroport del Prat
El govern català haurà de gestionar amb el Ministeri de Foment espanyol la normalització de l'ús del català
Societat 22.06.2014 12.00 h

438
 2
13
13
1

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta setmana una resolució, a instàncies de la Plataforma per la Llengua, per tal de normalitzar l'ús del català als aeroports i ciutats de destinació de l'Aeroport de Barcelona.


La resolució la va presentar ICV-EUiA i ara el govern de la Generalitat de Catalunya haurà de gestionar-ho amb el Ministeri de Foment espanyol.

Actualment les destinacions s'anuncien només en castellà, amb l'única excepció de La Corunya que es fa en gallec i dels noms de les destinacions que no tenen traducció en castellà i que es manté en el nom d'origen. Alhora, les destinacions que es troben en els territoris de parla catalana tampoc apareixen en català, només aquelles que el nom coincideix amb la forma castellana.

La resolució aprovada al Parlament de Catalunya demana al govern català que reclami al govern espanyol que AENA faci un ús normalitzat de la llengua catalana en la toponímia emprada en els planells informatius de l'Aeroport del Prat. Tot i així, cal dir que la directora de l'aeroport, Sonia Corrochano, va rebutjar la demanda a través d'una carta enviada a la Plataforma per la Llengua.

Racó Català

Origen


http://www.racocatala.cat/noticia/34170/...

Més sobre Política lingüística Generalitat Catalunya (1319)