Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Ikea Alfafar obri tot en castellà i provoca 'un xoc de trens' pels festius

La Veu del País Valencià 17-Jun-2014

Actualitat - Economia
< anterior | següent >

Dimarts, 17 de juny a les 11:30h Economia

L'Horta Sud > Túria > País Valencià
Ikea Alfafar obri tot en castellà i provoca 'un xoc de trens' pels festius
L’alcalde del PP amenaça amb la seua dimissió si s’autoritza l’obertura de la tenda els diumenges
Comentaris 13 comentaris

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (4 vots)

La cartellera en castellà.

L'alcalde d'Alfafar li guanya a Fabra en muntar una cadira en la inauguració.
URL curta

Etiquetes
Alfafar, Ikea

RedactaVeu / Alfafar.

Aquest dimarts s’ha inaugurat la tenda Ikea al País Valencià, concretament a Alfafar, i sembla que malgrat un vídeo promocional que la multinacional sueca va fer en valencià, tota la cartellera, prestatgeries, material i web, sols està en castellà i anglés, amb el beneplàcit de la conselleria de torn.

Per altra banda hi ha un xoc de trens institucional entre l’Ajuntament d’Alfafar i la Generalitat. Cal recordar que Ikea té la intenció d’obrir diumenges i festius amb l’oposició de l’alcalde popular d’aquesta localitat, Juan Ramón Adsuara que ha amenaçat amb la seua dimissió i la del seu equip si la Generalitat autoritza la multinacional a obrir diumenges i festius.

Però la directora de l’establiment afirma que estan preparats per obrir els diumenges i festius i compten amb 40 preseleccionats per reforçar la plantilla en cas d'aprovar-se aqueixa mesura, que assegura podria augmentar les vendes "entre un 8 i un 9 per cent”.

En declaracions als periodistes, el conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Màxim Buch, ha informat que aquest dilluns varen donar deu dies de termini per a presentar al·legacions al consistori i a l’empresa, després que aquesta s'haja "personat com a part afectada" i plantege que "el canvi de criteri de l’ajuntament li suposa un perjudici perquè ja comptaven amb obrir els diumenges" i " ja han fet la publicitat, els senyals i tot", apunta.

L’alcalde assegura, no obstant açò, que "ni hi ha hagut comunicació d’Ikea sol·licitant oficialment l’obertura els diumenges ni comunicació oficial de l’ajuntament que s'obriria els diumenges". "Una altra cosa és verbalment o que se li haja deixat el document de consulta que s’ha passat a la resta de comerciants i sindicats", matisa Adsuara, qui demana "diàleg i reflexió" a la Conselleria, així com respecte a la decisió adoptada sobre la base de la competència que els varen atorgar.

La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/9760/ikea...

Més sobre Absència del català (504)