Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Petició perquè Ikea faça un ús seriós del valencià i no el ridiculitze

La Veu del País Valencià 20-Jun-2014

Actualitat - Societat
< anterior | següent >

Divendres, 20 de juny a les 18:00h Societat

Estatal
Petició perquè Ikea faça un ús seriós del valencià i no el ridiculitze
‘Els demanem que ens respecten i incorporen, tal com fan a altres territoris, el valencià com a llengua per accedir a la seua web i la seua botiga. Tot i que la inauguració ha estat sinònim de menyspreu, els demanem que rectifiquen’, diu la sol·licitud
Comentaris 5 comentaris

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (3 vots)

Ikea

Foto de la imatge amb text que acompanya la petició.
URL curta

Notícies relacionades

17.06.2014. Ikea Alfafar obri tot en castellà i provoca 'un xoc de trens' pels festius

Etiquetes
Ikea

RedactaVeu / València

Una ciutadana del País Valencià ha iniciat una petició en change.org perquè la botiga d’Ikea, recentment inaugurada a Alfafar, faça un “ús seriós del valencià” a la seua web i botiga “i no ridiculitzen la llengua” dels valencians.

El text de la petició creada per Lídia Hervàs, de València, i dirigida a @Ikea_Spain, argumenta que “el valencià és i ha de seguir sent una llengua viva, útil al nostre territori”.

Per aquesta raó, continua el text de la petició creada fa dos dies, “ens sentim agredits i insultats amb la utilització que en fa IKEA, emprant-la per jocs naïfs, falòrnies i populisme”.

“En definitiva, ridiculitzen la llengua i els valencianoparlants, ignorant-nos en la comunicació seriosa i oficial de l’empresa, és a dir la pàgina web i la retolació de la botiga”, es denuncia en la petició.

Per tots aquest motius, la sol•licitud, que compta amb 750 firmes de suport, demana als responsables de la firma sueca “que ens respecten i incorporen, tal com fan a altres territoris com Catalunya, País Basc i Galícia, el valencià com a llengua per accedir a la seua web i la seua botiga”.


Finalment, el text de la petició defensa que “tot i que la inauguració ha estat sinònim de menyspreu, els demanem que rectifiquen”.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/9825/inic...

Més sobre Llengua i economia (100)