Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La Generalitat no respecta la cooficialitat lingüística vigent, segons el Síndic

La Veu del País Valencià 14-Jun-2014

Actualitat - Societat
< anterior | següent >

Dissabte, 14 de juny a les 14:00h Societat

País Valencià
La Generalitat no respecta la cooficialitat lingüística vigent, segons el Síndic
Després de les queixes de diversos ciutadans sobre la informació de CACSA, li demana que evite qualsevol discriminació lingüística
Comentaris 4 comentaris

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)

El Síndic de Greuges del País Valencià ha suggerit a la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació que promoga les actuacions necessàries perquè tota la informació que publica la pàgina web oficial de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa) estiga disponible en les dues llengües cooficials, igual que les seues comunicacions a través de correu electrònic o 'newsletters' referides al contingut del portal.

URL curta

Documents

Exclusió del valencià en pàgina web d’empresa pública. (PDF, 159,5 KB)

Notícies relacionades

08.06.2014. L'AVL considera discriminació inacceptable no tenir mitjans públics en valencià
16.05.2014. Protesta contra la discriminació lingüística que practica la comissaria de Xirivella
19.02.2014. L'Audiència d'Alacant readmet una denúncia per discriminació lingüística
03.10.2013. Josep Escribano: “És necessari fer visibles els casos d'agressió lingüística”

Etiquetes
Llengua
Europa Press / RedactaVeu / València

En la seua resolució, insta així el departament de Máximo Buch al fet que "tinga en compte la cooficialitat lingüística vigent" i permeta gestionar les comunicacions en castellà i valencià als subscriptors d'aquest servei de 'newsletters'.

Aquest expedient té el seu origen en la queixa d'un ciutadà que, a la fi de 2011, va rebre un correu electrònic del Departament de Màrqueting de Cacsa exclusivament en castellà i, després de sol·licitar rebre la informació en valencià, li van respondre que per motius tècnics només podien enviar 'newsletters en una llengua' i havien optat pel castellà "perquè és la majoritària".

El Síndic, a la vista de l'informe de l'administració, va deduir que solucionaria el problema i va donar per solucionada la queixa, encara que amb el compromís de vetlar perquè la Conselleria "complira i executara, d'una manera ràpida, el que indicava en el seu informe".

Per aquest motiu, davant una nova queixa per aquest assumpte, va realitzar dos requeriments a la Conselleria al desembre de 2012 i al març de 2014, sense que li conste haver rebut cap escrit, per la qual cosa va decidir resoldre l'expedient amb les dades de què disposava.

La síndica en funcions, Emilia Caballero, recorda que des de la Conselleria van assegurar en el seu moment a la institució que s'havia engegat una operativa que garantisca que tota la informació que es publica en la web estiga en castellà, valencià i anglès i que les 'newsletters' sobre aqueixos continguts estiguen disponibles tant en castellà com en valencià, llengües cooficials del País Valencià.

"Efectiva i real implantació" de la cooficialitat

Caballero manté que "no hi ha dubte sobre la manifesta obligació de les administracions públiques, tant autonòmiques com locals, d'adequar, des d'un punt de vista lingüístic, les vies o els mitjans de comunicació amb els administrats" i facilitar les relacions mitjançant la "efectiva i real implantació" de la cooficialitat d'ambdues llengües, segons estableixen la Constitució, l'Estatut d'Autonomia i la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià.

A més, subratlla que "la cooficialitat ha de quedar patent en totes les administracions de l'administració pública" i evitar "qualsevol forma de discriminació lingüística". El Síndic agrega que "la legislació vigent quant a l'ús del valencià és clara i no admet cap interpretació" .

La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/9732/la-g...

Més sobre Incompliment de lleis del català (210)