Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Melcior Comes guanya el premi Sant Joan amb ‘Hotel Indira’

Vilaweb 17-Jun-2014

Dimarts 17.06.2014 06:00

Melcior Comes guanya el premi Sant Joan amb ‘Hotel Indira’

La novel·la relata una història d'amor embogit en un context de corrupció política i econòmica a Mallorca

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

El guanyador del 34è Premi BBVA Sant Joan és l’escriptor Melcior Comes, amb l’obra 'Hotel Indira', una novel·la que narra la història d’en Nicolau Comagran Serch, més conegut com el poeta Nic Serch, un jove que retorna a Mallorca després d’una fallida carrera literària. Convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA, el guardó és un dels més ben dotats de les lletres catalanes: 35.000 euros lliures d’impostos, a banda dels drets d’autor. Edicions 62 es farà càrrec a la tardor de l’edició comercial de l’obra guanyadora.

El Premi BBVA Sant Joan va ser instituït per Caixa Sabadell l’any 1981 amb l’objectiu de contribuir a l’impuls i normalització de la literatura catalana que vivia -com totes les manifestacions culturals- una empenta renovada pels nous temps històrics.

Nascut a Sa Pobla, Mallorca el 1980. Melcior comes és autor de les novel·les ‘L’aire i el món’, ‘L’estupor que us espera’, ‘El llibre dels plaers immensos’, ‘La batalla de Walter Stamm’, i ‘Viatge al centre de la terra’. Ha rebut els premis Ciutat d’Elx, Documenta, Ciutat de Palma i Josep Pla. Ha traduït obres de Balzac i Víctor Hugo. Treballa com professor d’escriptura a l'escola de l’Ateneu Barcelonès. Col·labora a El Punt/Avui, a elsingular.cat i a Catalunya Ràdio. Va ser comissari de l’exposició ‘Barcelona, València, Palma’, en el CCCB, l’any 2010.

Acte al Saló Modernista de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA han lliurat aquest vespre el premi a Comes en un acte que s'ha fet al Saló Modernista de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, i que ha estat presidit per la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert.

També hi han intervingut el batlle de Sabadell, Joan Carles Sánchez; el director territorial de BBVA a Catalunya, Xavier Queralt; el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Jaume Ribera i el president de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, Joan B. Casas.

L’esdeveniment ha estat amenitzat pel Concert per a sis veus que ha preparat expressament per a l’ocasió el grup Cor de Teatre.Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4198243/2...

Més sobre Premis i distincions (1239)