Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Joan Francesc Mira, premi de la crítica dels escriptors valencians per 'El tramvia groc'

Vilaweb 4-Jun-2014

Dimecres 04.06.2014 17:06

Joan Francesc Mira, premi de la crítica dels escriptors valencians per 'El tramvia groc'

També han estat premiats Enric Iborra, Xavier Aliaga, Francesc Gisbert, Josep Porcar i Joan Manuel Matoses · El Tempir d'Elx ha obtingut el premi de difusió de la literatura catalana

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

El jurat dels XXIV Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, constituït per Núria Cadenes, Esperança Camps, Isidre Crespo, Rubén Luzón i Begonya Mezquita, ha decidit atorgar-los a Joan Francesc Mira pel llibre de memòries 'El tramvia groc' (Proa) en la modalitat de narrativa; al dietari 'Un son profund. Dietari d'un curs de literatura universal' (Viena), d'Enric Iborra, en la modalitat d'assaig; i a la novel·la de Xavier Aliaga 'El meu nom no és Irina' (Andana) en la modalitat de literatura juvenil.

En la modalitat de literatura infantil, ha resultat premiat l'àlbum il·lustrat 'La Maria no té por' (Andana), escrit per Francesc Gisbert a partir d'una cançó de Dani Miquel, i il·lustrat per Ricardo Maniscalchi. Josep Porcar ha rebut el premi de poesia pel recull 'Llambreig' (Tria Llibres). Finalment la modalitat de teatre ha guardonat l'obra 'Àfrica' (Onada), de Joan Manuel Matoses, premiada també amb el Ciutat de Sagunt.

El veredicte dels premis a les millors obres d'autors valencians publicades en llengua catalana durant 2013 s'ha fet públic aquest migdia. La junta de l'AELC al País Valencià ha decidit atorgat el premi de difusió de la literatura catalana a l'associació El Tempir, d'Elx.

Una seixantena de persones s'han inscrit al sopar de lliurament dels Premis, que es farà aquest divendres al restaurant Aldebarán del Reial Club de Regates d'Alacant. Serà presentat per Tomàs Mestre, director de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant. Durant el transcurs de la vetllada es farà un homenatge al poeta, arquitecte i professor il·licità Gaspar Jaén i Urban, amb una glossa a càrrec de Manuel Palomar Sanz, rector de la Universitat d'Alacant.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4195792/2...

Més sobre Premis i distincions (1239)

Destacats