Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'AVL ha destinat més de dos milions i mig d’euros a la literatura en valencià

La Veu del País Valencià 21-Mai-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Dimecres, 21 de maig a les 19:00h Cultura

País Valencià
L'AVL ha destinat més de dos milions i mig d’euros a la literatura en valencià
És en l’apartat de l’Escriptor de l’Any on ha invertit la major partida pressupostària
Comentaris Un comentari

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (2 vots)

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua s’ha convertit en la institució líder en l’impuls, la promoció i el foment de la literatura en valencià en accions com ajudes al món editorial, campanyes de lectura, adquisicions de llibres, projecció de la llengua a través dels centres valencians a l’exterior, jornades d’escriptors actuals, traduccions d’autors clàssics a altres llengües i divulgació de l’Escriptor de l’Any, a les quals ha destinat dos milions i mig d’euros en deu anys.

URL curta

Notícies relacionades

07.03.2014. L’Acadèmia de la Llengua inicia una nova etapa amb la reordenació dels òrgans de treball
23.11.2013. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua reclama una reforma de la Llei d’Ús
08.11.2013. L'Acadèmia de la Llengua aprova la Gramàtica valenciana bàsica

Etiquetes
Acadèmia Valenciana de la Llengua
RedactaVeu / València

És en l’apartat de l’Escriptor de l’Any on l’AVL ha invertit la major partida pressupostària. Des que l’any 2004 s’iniciara la programació (Escriptors Valencians de l’Edat Moderna, Constantí Llombart, Sanchis Guarner, les Normes de Castelló, Jaume I, Francesc Eiximenis, Enric Valor, Teodor Llorente, Vicent Andrés Estellés i Roís de Corella) la institució ha dedicat més d’un milió set-cents mil euros a la promoció de la literatura en valencià.

Només l’Any Llombart va significar una inversió de dos-cents quaranta mil euros.

El segon capítol en importància econòmica a què la institució ha destinat més diners ha sigut el de campanyes de foment de la lectura en valencià, fires de llibres dins i fora del nostre territori (València, Madrid, Barcelona, Frankfurt, Guadalajara i Bolonya) o patrocinis de programes audiovisuals dedicats a la llengua i la literatura, com ara ‘Un país de llibre’, promogut per l’Associació d’Editors del País Valencià, amb una notable difusió i uns satisfactoris resultats d’audiència.

Des de fa nou anys l’Acadèmia Valenciana de la Llengua dóna suport a les successives campanyes de la Fundació Bromera en col·laboració amb altres entitats i empreses privades enfocades a la lectura, les quals han acostat la literatura en valencià a milers de lectors i, de manera especial, al públic juvenil.

Igualment, l’AVL ha adquirit vora 14.000 volums, amb una inversió de cent seixanta mil euros, i ha destinat cent mil més a les traduccions d’obres clàssiques a altres llengües.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/9336/lavl...

Més sobre Acadèmia Valenciana de la Llengua (154)