Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Terricabras carrega contra els atacs del PP a la llengua, la cultura i l'escola en català de les Illes

Diari El Punt Avui - ACN 17-Mai-2014

Terricabras carrega contra els atacs del PP a la llengua, la cultura i l'escola en català de les Illes
El cap de llista republicà denuncia que el govern espanyol “no ha fet mai res” per al reconeixement a la UE de la insularitat i per afavorir la connectivitat de les Illes amb Europa
17/05/14 19:34 - Mallorca - ACN
[Josep-Maria Terricabras, cap de llista d'ERC a les eleccions europees]
Josep-Maria Terricabras, cap de llista d'ERC a les eleccions europees
1
Canals relacionats

Canal: Eleccions europees 2014

El cap de llista d'ERC a les eleccions europees, Josep-Maria Terricabras, ha posat aquest dissabte la lluita i defensa de la llengua, la cultura i l'escola en català com a exemple de la política “virulenta” que fa el PP i que els republicans volen combatre. En l'acte central d'ERC a Mallorca, Terricabras ha denunciat els atacs “a la butxaca, a la identitat i a la dignitat” dels illencs que es materialitzen en un espoli fiscal del 14% del PIB, cap defensa de la insularitat a Europa i una persecució de la llengua “pròpia del franquisme”. Pel candidat, “el PP és qui té més clara la unitat de la llengua i no té cap vergonya de passar per sobre la voluntat de les famílies, del professorat i de les escoles”

El candidat independentista ha denunciat que les prospeccions petrolieres, les perforacions pel fracking, atempten a la pesca i al turisme sostenible, “una font de riquesa per a les Illes”.

Terricabras ha visitat també Jaume Sastre, en vaga de fam per les polítiques educatives de Bauzà, i s'ha compromès a “fer nostres els seus objectius”. Pel republicà, “les Illes té el pitjor govern imaginable ja que hi ha pocs espais a Europa que siguin tan cavernícoles com el PP”.

Amb l'acte d'aquest dissabte a Palma i el de la setmana passada a València, Terricabras ha estat present a les principals capitals dels Països Catalans.
Darrera actualització ( Dissabte, 17 de maig del 2014 19:40 )
Diari El Punt Avui - ACN

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/articl...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)