Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El govern porta al Suprem la imposició de l'espanyol a les aules

Vilaweb 15-Mai-2014

Dijous 15.05.2014 06:00

El govern porta al Suprem la imposició de l'espanyol a les aules

Presenta un recurs contra la decisió del TSJC d'obligar a fer un 25% d'assignatures en espanyol quan un alumne ho demani

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

La Generalitat presenta avui un recurs de cassació al Tribunal Suprem contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia d'imposar un 25% d'assignatures en espanyol en aquelles aules on ho demani un sol alumne. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ho va confirmar ahir, i va explicar que volia esgotar totes les vies per a garantir l'aplicació del projecte lingüístic català a les escoles.

En el recurs, el departament demana que se suspengui cautelarment la decisió del TSJC mentre el Constitucional no s'hi hagi pronunciat. Si no se suspengués, l'aplicació entraria en vigor el 2 de juny, però la consellera va dir ahir que havia parlat amb les escoles afectades per saber quin impacte podia tenir. 'Ho anirem administrant. Anem pas a pas', va dir.

El TSJC va desestimar els recursos del Departament d'Ensenyament i la direcció i famílies de les cinc escoles obligades a impartir el 25% de les hores lectives en espanyol. Els magistrats consideren que s'ha de garantir l'ús vehicular de l'espanyol a les aules i el fixen en un 25%.

El TSJC admet que el català és el centre de gravetat del sistema educatiu, però diu que el mandat constitucional obliga a un percentatge d'espanyol. Si la Generalitat o les escoles no ho fan, diu la interlocutòria, ho han de fer els tribunals. I és basant-se en això que estableix el percentatge d'un 25%, que ratifica la decisió anterior.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4191185/2...

Més sobre Llengua i Justícia (europea, metropolitana i colonial) (641)