Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Un policia local de Manacor és imputat per coaccionar un treballador que no li va parlar en català

Diari de Balears - J. Bastida 7-Mai-2014

ActualitatbulletCrònica Negra
Un policia local de Manacor és imputat per coaccionar un treballador que no li va parlar en català
J. Bastida | 07 maig 2014 Vistes: 1094 vegades

Actualmente puntuada con 1 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

27 opinions
#llengua#català#Manacor
5228
La denúncia va ser interposada a la comissaria de Manacor.
07-05-2014 | UH Manacor
29 213 3
Print Más grande Más grande

Agents del Cos Nacional de Policia van procedir a la imputació d'un company de la Policia Local de Manacor al que acusen de coaccionar un treballador per no parlar-li en català.

Els fets es van produir en una estació d'autoservei de la localitat quan, suposadament, l'agent de l'autoritat recriminava en repetides ocasions als empleats de la benzinera que aquests no li parlessin en la llengua pròpia de Mallorca. Al principi, el propietari del negoci va decidir posar a cada torn almenys un operari que parlàs català per a evitar enfrontaments amb l'esmentat policia, però fa uns dies no es va poder evitar l'enfrontament.

Segons consta en la denúncia interposada en seu de la Policia Nacional i remesa al jutjat de guàrdia de Manacor, l'agent es va aproximar als empleats, els va voler identificar i els va acusar d'haver-lo amenaçat de mort. De fet, va mantenir l'estació d'autoservei durant més de 20 minuts inoperativa fent un ús excessiu de la seva autoritat, sempre segons la versió dels denunciants.

Els investigadors del cas es van posar en contacte amb totes les parts, van prendre declaració als testimonis i, una vegada analitzats tots els fets, van procedir a la imputació de l'agent.

Incidents
Sembla ser que no es tracta del primer incident que protagonitza aquest policia, ja que amb anterioritat algun dels seus superiors ja havia traslladat les seves polèmiques actuacions. Els denunciants són persones sense antecedents policials i amb un comportament exemplar en la localitat. Els responsables del cas han remès al jutjat de guàrdia un atestat policial de 58 pàgines amb diverses declaracions i ampliatòries dels fets.

Fonts pròximes al cas apunten que consideren intolerable que «un agent amb placa i pistola coaccioni per raons d'idioma a cap ciutadà». Segons indiquen, els incidents es venien produint tant quan l'agent acusat anava de paisà com vestit d'uniforme en acompliment de les seves funcions.
Diari de Balears - J. Bastida

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/p...