Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Gifreu: "Després d'un any catastròfic per a l'audiovisual català, alguna cosa es mou"

Tribuna 29-Abr-2014


Dimarts, 29 de abril del 2014 | 19:58
Recull de premsa
Gifreu: "Després d'un any catastròfic per a l'audiovisual català, alguna cosa es mou"
Josep Gifreu, Audiovisual, Català, Alguna, Cosa, Mou

"La novetat és el nou canal de televisió sota la marca coneguda del diari El Punt AVUI".

El professor de comunicació de la UPF, Josep Gifreu, ha indicat a un article a El Temps que "després d'un any catastròfic per a l'audiovisual català, alguna cosa es mou": "Tres notícies recents tornen a la televisió el paper motor de l'audiovisual".

A l'article L'audiovisual es mou Gifreu hi ha dit que les universitats públiques al País Valencià han "assumit la iniciativa civil de restituir RTVV" amb l'objectiu de "garantir un servei bàsic de comunicació audiovisual en valencià", una decisió que segons Gifreu és motivada per a "vetllar per defensar la competitivitat d'uns títols universitaris vinculats a diverses professions".

"A Catalunya la novetat es diu nou canal de televisiósota la marca coneguda del diari El Punt AVUI" ha explicat Gifreu, qui ha dit que aquesta aparició pot ser "un revulsiu en l'actual batalla pel control de la televisió a Catalunya".

"Finalment una breu declaració d'intencions del president de la CCMA podria tenir conseqüències de gran abast. --ha conclòs-- Duart anunciava [...] que la CCMA obriria el portal de l'audiovisual català per a posar-hi a disposició continguts audiovisuals en totes les variants de la llengua catalana".

Tribuna

Origen


http://www.tribuna.cat/recull-de-premsa/...

Més sobre Espai català de comunicació (254)