Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Josep Maria Fonalleras, premi Serra d'Or de novel·la per l'obra 'Climent'

Vilaweb - ACN 30-Abr-2014

Dimecres 30.04.2014 14:27

Autor/s: ACN
Josep Maria Fonalleras, premi Serra d'Or de novel·la per l'obra 'Climent'

Carles Camps Mundó i Mercè Ibarz han guanyat, respectivament, el de poesia i el de narració

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

L'escriptor Josep Maria Fonalleras ha guanyat la 48a edició del premi Serra d'Or de novel·la 2014 per l'obra 'Climent'. Els guardons s'han entregat aquest dimecres al matí al Palau Robert de Barcelona, en un acte presidit pel pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Carles Camps Mundó s'ha endut el premi de poesia per 'L'oració total', i Mercè Ibarz el de narració per 'Vine com estàs'. Els altres premis de la categoria de Literatura i Assaig han estat per a Antònia Tayadella, que ha guanyat el d'estudis literaris per 'Sobre literatura del segle XIX', i per a Dolors Udina, que s'ha endut el de traducció per 'La senyora Dalloway', de Virgina Woolf.

El Serra d'Or de recerca en el subapartat d'humanitats ha estat per a Ramon Panyella per 'Francesc Pelai Briz: entre la literatura i l'activisme patriòtic'. El de recerca en el subapartat d'altres ciències ha estat per a Adolf Tobeña per 'Devots i descreguts. Biologia de la religiositat'. Finalment, el de catalanística ha estat per a Jad Hatem per 'El temps en la poesia catalana contemporània'.

En la categoria de literatura infantil i juvenil, tres premis. L'infantil per a Pep Molist (text) i Jordi Vila Delclòs (dibuix) per l'obra 'Salvador Espriu'. El juvenil en el subapartat de coneixements per a la col·lecció 'Tant de gust de conèixer-lo, senyor...', de Maica Bernal i Carme Rubio. I el juvenil en l'apartat de creació per a Pau Joan Hernández per 'La balada del funicular miner'.

Finalment, també tres premiats en la categoria de teatre. Magí Sunyer s'ha endut el subapartat de text de teatre català per 'Safira'; l'obra 'Llibert', de Gemma Brió, dirigida per Norbert Martínez s'ha endut el premi al subapartat a l'espectacle teatral , i la Mostra d'Igualada de teatre infantil i juvenil ha aconseguit el guardó dins del subapartat de l'aportació més interessant.
Vilaweb - ACN

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4188422/2...

Més sobre Premis i distincions (1239)

Destacats