Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Pere-Enric Barreda, premi Maestrat Viu pel seu treball sobre la cultura valenciana

La Veu del País Valencià 30-Abr-2014

Actualitat - Cultura
< anterior

Dimecres, 30 d'abril a les 00:00h Cultura

Alt Maestrat > Sènia-Cèrvol > País Valencià
Pere-Enric Barreda, premi Maestrat Viu pel seu treball sobre la cultura valenciana
L'investigador i filòleg de Benassal ha sigut distingit amb el premi Carles Salvador a la trajectòria personal
Comentaris Un comentari

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)

Pere-Enric Barreda

Fotografia del filòleg Pere-Enric Barreda, que va morir de forma sobtada el passat 4 d’abril.
URL curta

Notícies relacionades

23.04.2014. El Grup de Recuperació de la Memòria Històrica de Benassal i el CEM, Premis Maestrat Viu 2014
09.04.2014. Homenatge pòstum a Pere Enric Barreda i Edo
07.03.2014. Maestrat Viu amb la cultura del País Valencià

Etiquetes
Maestrat Viu, Pere-Enric Barreda

RedactaVeu / València

El filòleg i investigador Pere-Enric Barreda ha sigut guardonat amb el premi Maestrat Viu en l’apartat individual, amb el qual es reconeixen els treballs en valencià de les persones de l’àmbit cultural, social, cívic, tècnic o científic que contribueixen a prestigiar la cultura valenciana.

El professor benassalenc, que va morir de forma sobtada el passat 4 d’abril a Barcelona, serà distingit amb la primera edició del premi Carles Salvador a la trajectòria personal, en reconeixement “al seu treball constant i actiu en el qual destaca la seua passió per la llengua, la història i la cultura, sobretot la del Maestrat, que ha impregnat una gran part de la seua obra”.

Estudiós i treballador incansable, el maestratenc Pere-Enric Barreda era professor titular de la Universitat de Barcelona i investigador de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals i era una autoritat en textos llatins medievals tardans, participant en el Grup de Recerques sobre Antiguitat Tardana. N

Nascut a Benassal, era cronista oficial d’aquesta localitat i també d’Ares del Maestrat, i va ser patró fundador i impulsor de la Fundació Carles Salvador, a més d’un dels principals especialistes en l’obra i la vida del escriptor i gramàtic. Al mateix temps, també era membre fundador del Grup de Recuperació de la Memòria del Segle XX de Benassal i del Centre d’Estudis del Maestrat.

Durant tota la seua trajectòria ha escrit desenes de llibres de temàtica històrica i lingüística sobre el Maestrat editats per la Fundació Carles Salvador, el Grup de Recuperació de la Memòria Històrica de Benassal, la Diputació de Castelló o la Universitat de Barcelona. A més, ha publicat una nombrosa quantitat d’articles a les revistes Anuari de Filologia, Estudis Castellonencs, becEroles, Augustianiamum, Cuadernos de Filología Clásica, Estudios Latinos, Habis i Acta Històrica el Archaeologica.

El president de Maestrat Viu, Josep Meseguer-Carbó, ha lamentat la mort sobtada de Pere-Enric Barreda i ha explicat que “és un digne mereixedor del Premi Carles Salvador i un referent per a tots nosaltres, més enllà dels àmbits comarcal i intel•lectual, a més de ser un vertader amant i ambaixador del Maestrat i un model a l’hora de treballar”.

En aquesta primera edició dels Premis Maestrat Viu, el jurat ha declarat desert el premi Alfred Giner Sorolla a la iniciativa anual individual.

L’acte de lliurament als premiats tindrà lloc a la Sala Gòtica del Castell de Peníscola el pròxim dia 17 de maig, on se’ls lliurarà el guardó dissenyat per l’artista Pedro Marín de Les Coves de Vinromà, una escultura d’acer inoxidable de 30 cm. d’alçada sobre una base de fusta, que representa la unió de la gent de la comarca al voltant de tres troncs d’arbres, que representen la vida passada, la present i la futura, i que estan units per la llengua i la cultura, representades per la màscara teatral.

La gala serà conduïda per les periodistes Amàlia Garrigòs i Taray Cuartiella, que compartiran escenari amb la cantant valenciana Aitana Ferrer i el pianista Enric Murillo.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/8981/pere...

Més sobre Premis i distincions (1239)