Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

l TSJC suspèn l'aplicació del 25% de les classes en castellà a les dues escoles

Vilaweb - ACN 25-Abr-2014

Divendres 25.04.2014 14:02

Autor/s: ACN
El TSJC suspèn l'aplicació del 25% de les classes en castellà a les dues escoles

La suspensió es provisional fins que es resolguin els recursos dels centres i de les seves AMPA

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès l'aplicació del 25% de les classes en castellà a les dues escoles afectades que havien presentat recurs sobre el requeriment de l'alt tribunal. Concretament, es tracta de l'Escola Pia de Sarrià, que pertany a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, i de l'Institut Alba del Vallès de Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental), de titularitat pública. La suspensió es provisional fins que es resolguin els recursos dels centres i de les seves AMPA. A principis de mes, el TSJC va dictar tres interlocutòries més en el mateix sentit per als altres centres de l'entitat afectats.

Els centres de la fundació que ja tenen suspesa l'aplicació del decret del 25% de les classes en castellà són les Escolàpies Sant Josep de Sabadell, el Mare de Déu del Roser de les Adoratrius de Barcelona i el Sant Bonaventura dels Franciscans de Vilanova i la Geltrú.

El secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Carles Armengol, ha explicat en declaracions a l'ACN que aquesta setmana se'ls ha notificat la interlocutòria del TSJC i ha a advertit que deixa el requeriment sobre el 25% de les classes en castellà "en espera" i que el cas "no està tancat". Per la seva banda, el Departament d'Ensenyament també ha confirmat que ja disposen de la interlocutòria de l'alt tribunal que dicta la suspensió provisional del requeriment mentre no es resolen els recursos.

El passat 20 de març, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) va anunciar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia admès la petició dels centres afectats per les interlocutòries que els obligaven a impartir un 25% de les hores lectives en castellà a personar-se en la causa. Així, a mesura que el TSJC va anar responent les sol·licituds de personació, les escoles i les seves respectives AMPA van anar presentant els recursos.
Vilaweb - ACN

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4187450/2...

Més sobre Llengua i Justícia (europea, metropolitana i colonial) (641)