Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

"Hi ha 'Acorar' per molts anys"

Diari Ara Balears - C. Serra. Palma 24-Oct-2013

"Hi ha 'Acorar' per molts anys"
Toni Gomila està nominat als premis Butxaca per la seva interpretació i prepara ja 'Herodes, rei'

C.SERRA Palma. " | Actualitzada el 24/10/2013 00:33

El recomano 0
0 Comentaris

Ampliar font Reduïr font
Llegir més tard

L'actor opta al Butaca com a millor actor

Crec que hi ha Acorar per molts anys", comentava ahir Toni Gomila des de Barcelona, on fins el 10 de novembre representa l'obra a La Seca amb plens diaris. "Té recorregut perquè cada setmana descobrim una cosa nova en el text; és com si l'actualitat es posàs en línia amb l'espectacle". Serà això, i també la seva interpretació, el que ha fet que aquesta obra estrenada el 2011 ompli aquí on va i no deixi de guanyar reconeixements. El darrer es va conèixer dilluns vespre, quan es varen fer públiques les nominacions de la XIX edició dels premis Butaca. Gomila hi està nominat com a millor actor competint ambPablo Derqui per Roberto Zucco , Eduard Farelo per L'onada , Albert Triola per Smiley , Jordi Bosch per Blackbird i Pol López per Ivan i els Gossos .

Els premis Butaca són un dels guardons de referència del món del teatre a Catalunya des de l'any 1995. Es tracta dels primers premis de teatre per votació popular, atès que els nominats per cada una de les categories són triats per una comissió formada exclusivament per espectadors que han d'haver vist més de 36 muntatges teatrals durant la temporada.

"M'ha sorprès molt la nominació, i més dins d'aquesta categoria", comentava ahir Gomila, que, així i tot, considera que el sol fet de ser nominat ja li permet tancar un cercle de guardons amb una obra que ja ha rebut premis com a text i com a espectacle. Tot i que reconeix que no es cansa de fer Acorar - "és una obra molt agraïda"-, la seva productora, Produccions de Ferro, està ja preparant un altre muntatge que el farà aturar les representacions durant el desembre i el gener. Es tracta d' Herodes, rei , una nova versió de l' Adoració dels Reis Mags , un dels grans clàssics del teatre popular mallorquí . Rafel Duran la duu al dia d'avui i, tot i mantenint el vers -amb l'ajuda de Mateu Xurí - i la història, hi ofereix una mirada contemporània. "Hem anat a cercar la vigència del text i l'hem trobada", explica Gomila. "No és una obra religiosa, sinó que a partir del text antic es troba la relació amb el món d'avui d'aquest Herodes aferrat al poder que és capaç de sacrificar els nins per mantenir-s'hi com sigui". L'obra, que s'estrena el 6 de desembre a l'auditori Sa Màniga de Cala Millor, farà gira pels teatres i auditoris mallorquins. "Estam molt contents perquè aquesta vegada hem pogut distribuir l'obra abans d'estrenar-la", diu Gomila, que és un dels sis actors que participen en l'espectacle amb Santi Pons (Herodes), Joan Bibiloni, Rafel Ramis, Àlvar Triay i Joan Manel Vadell.

Diari Ara Balears - C. Serra. Palma

Origen


http://www.arabalears.cat/premium/cultur...

Més sobre Teatre (604)

Destacats