Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Parlament aprova finalment l'ús de l'article salat a IB3

Diari Ara Balears - Efe. Palma 22-Abr-2014

El Parlament aprova finalment l'ús de l'article salat a IB3

Els grups del PSIB i MÉS han votat en contra d'aquest mandat marc perquè consideren que amb ell no es garanteix la independència de l'ens públic i perquè distreu del fons de l'assumpte amb un debat sobre els registres lingüístics

EFE Palma | Actualitzada el 22/04/2014 16:19

El recomano 0
0 Comentaris

Ampliar font Reduïr font
Llegir més tard

El Parlament ha aprovat avui amb els vots del PP la proposta del mandat marc de l'ens públic de la radiotelevisió de les Illes Balears que, entre altres coses, permet l'ús de l'article salat en els informatius d'IB3 i que ha estat molt criticat per l'oposició.

Aquesta modificació permetrà l'ús de l'article salat en els informatius d'IB3 Ràdio i Televisió a partir de maig, en contradicció amb el llibre d'estil aprovat el 2006, que especifica que en els informatius i documentals s'ha d'utilitzar l'article literari.

Els grups del PSIB i MÉS han votat en contra d'aquest mandat marc perquè consideren que amb ell no es garanteix la independència de l'ens públic i perquè distreu del fons de l'assumpte amb un debat sobre els registres lingüístics.

El mandat marc aprovat avui consta de 6 títols, 39 articles i 3 disposicions finals. Segons l'article 9, el model de llengua de l'ens públic ha de "reflectir les modalitats lingüístiques pròpies del català de les Illes Balears", amb la qual cosa "s'ha de seguir un model amb el qual se sentin identificats tots els parlants de les Illes i que alhora serveixi d'element cohesionador de tot el territori balear".

Diari Ara Balears - Efe. Palma

Origen


http://www.arabalears.cat/balears/Parlam...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)