Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El jutge Castro obre procediment contra la cúpula d'UM per l'adjudicació d'Ona Mallorca

Diari de Balears - Europa Press 22-Abr-2014

ActualitatbulletPolí­tica
El jutge Castro obre procediment contra la cúpula d'UM per l'adjudicació d'Ona Mallorca
E.P. | 22 abril 2014 Vistes: 55 vegades

Actualmente puntuada con 0 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

4 opinions
#casMaquillatge#OnaMallorca
11 3 0
Print Más grande Más grande

El jutge d'Instrucció 3 de Palma ha obert procediment contra l'expresidenta del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar i altres cinc alts càrrecs de la institució quan la governava Unió Mallorquina (UM) entre 2001 i 2005, per presumptes irregularitats en l'adjudicació d'Ona Mallorca.

El magistrat José Castro ha dictat una interlocutòria de passada a procediment abreujat per si els fets pels quals estan imputades vuit persones fossin constitutius dels delictes de prevaricació administrativa, frau a l'Administració, tràfic d'influències i falsedat documental en relació amb la contractació de l'emissora insular, en el marc de l'anomenat cas Maquillatge.

La decisió, que es pot recórrer, recull que segons la Fiscalia procedeix acusar d'aquests presumptes delictes a Munar, l'exvicepresident Miquel Nadal, els exconsellers Miquel Àngel Flaquer i Bartomeu Vicens, els exalts càrrecs Miquel Àngel Grimalt i Antoni Moragues i els administradors de l'empresa adjudicatària, Alfredo Conde i Elizabeth Diéguez.

Considera que Diéguez i Conde, que mantenien una estreta relació amb Bartomeu Vicens, van crear la societat Studio Media Comunicació (SMC) per a obtenir un contracte del Consell de Mallorca per a prestar el servei de radiodifusió, del que tenien un coneixement privilegiat i anterior que la contractació fos pública.

Així, van començar els preparatius per a obtenir-lo l'agost de 2000, abans que s'iniciés el procediment administratiu i el jutge considera que la contractació va poder ser irregular perquè la societat a la qual es va adjudicar no complia els requisits legals exigibles per a contractar amb l'Administració.

Es van obviar requisits legals com la publicació del concurs a diaris europeus (per superar els 400.000 euros de contractació), que la societat adjudicatària tingués una classificació empresarial imprescindible de la qual mancava, que estigués al corrent de les seves obligacions tributàries i que tingués solvència econòmica, tècnica i material, i posseís una freqüència legal per a emetre en l'Illa.

Segons la interlocutòria, malgrat això, a SMC li va ser adjudicat el contracte d'emissió de ràdio en 2000, un altre pic el 2001 i es va prorrogar anualment fins a 2005. En total se li van concedir imports superiors a 3 milions d'euros per part del Consell de Mallorca mitjançant contractes irregulars.

El magistrat estima a més que l'empresa va destinar part dels doblers públics percebuts al patrimoni personal de diversos particulars i ho va ocultar mitjançant factures falses.

El jutge sospita que la llavors presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, com a òrgan contractant i signant del procediment, era responsable que no es produïssin aquestes irregularitats administratives que va tolerar i que van suposar una adjudicació i contractació que afavoria a persones pròximes al seu partit.

Segons recull el document judicial, els llavors conseller d'Hisenda i Pressuposts del Consell, Miquel Àngel Flaquer; el coordinador de l'àrea de Serveis, Miquel Àngel Grimalt, i el secretari tècnic de Vicepresidència, Antoni Moragues, van fer possible que es duguessin a terme incompliments legals que beneficiaren SMC.

Per una peça ja jutjada del cas Maquillatge, Munar compleix una condemna de cinc anys i sis mesos de presó que va ser ratificada pel Tribunal Suprem, i Nadal una altra de dos anys i set mesos. També va ser condemnat Alfredo Conde a dos anys, set mesos i quinze dies.
Diari de Balears - Europa Press

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/j...

Més sobre Televisió de Mallorca i Ona Mallorca (86)