Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

"Potser jo crec en Catalunya més que vostès": El no de Rajoy en 10 frases

Diari Ara. Barcelona 8-Abr-2014

LA CONSULTA AL CONGRÉS
"Potser jo crec en Catalunya més que vostès": El no de Rajoy en 10 frases

El president espanyol ha assegurat que "cap espanyol és propietari de la província que habita"

ARA Barcelona | Actualitzada el 08/04/2014 18:08

El recomano 7
40 Comentaris

Ampliar font Reduïr font
Llegir més tard

Rajoy, durant la intervenció al Congrés / EFE

Us oferim un recull de les 10 frases més destacades del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en el debat al Congrés sobre la petició del Parlament per realitzar un referèndum.

1. "No hi ha sobiranies regionals, ni locals. [...] La competència no és transferible, el motiu pel qual la volen no és legal".

2. "No és una qüestió de voluntat política. Fins i tot si el senyor Mas hagués vingut, si haguéssim fet 500 cafès, no podríem fer allò que la Constitució no permet".

3. "El 90,4% dels catalans van votar 'sí' a la Constitució. Votar 'sí' a la Constitució va ser l'autodeterminació més autèntica i lliure de Catalunya".

4. "No és veritat que es persegueixi la llengua catalana".

5. "No em parlin d'Escòcia. Si Escòcia tingués la meitat de la meitat de les competències de Catalunya no es prendrien tantes molèsties".

6. "Mai en la història Catalunya ha tingut tant autogovern com ara. [...] L'autogovern català no existiria sense la Constitució".

7. "Potser jo crec en Catalunya més que vostès. Estimo Catalunya com la resta de comunitats. Valoro el que ens aporta la seva llengua, el seu esforç, la feina ben feta".

8. "Cap espanyol és propietari de la província que habita. [...] Estan privant la resta d'espanyols del dret a decidir sobre el que vol ser el seu país. Cap Constitució del món permet que una part decideixi sobre el tot".

9. "No vull acabar sense parlar d'allò de què vostès no parlen: dissenyen un futur idíl·lic, ni tan sols esmenten l'evidència que Catalunya seria més pobra i sortiria d'Europa, de l'euro i de les Nacions Unides".

10. "El que vostès estan oferint és el més semblant que es poden imaginar a l'illa de Robinson Crusoe".

Diari Ara. Barcelona

Origen


http://www.ara.cat/politica/Mariano_Rajo...

Més sobre Política Lingüística Estat espanyol (1236)