Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Treuen la custòdia d’una nena a una mare, per l'"escull" del català

El Singular Digital 21-Mar-2014

21/03/2014
Català
Treuen la custòdia d’una nena a una mare, per l'"escull" del català
Nadya i la seva filla de 4 anys viuen a Ripollet i la jutgessa de Tenerife considera que “no ha demostrat que l'idioma no sigui cap problema” per a l'evolució de la nena
Nerea Rodríguez
Una jutgessa de Tenerife ha retirat la custodia d’una nena de 4 anys a la seva mare, perquè no ha demostrat que l'aprenentatge del català “no estigui suposant un escull en la seva evolució”, després que va marxar a viure a Ripollet, on va trobar feina l'any passat.

Segons publica el diari ‘El Punt Avui’, la jutgessa ha considerat que, a causa de la falta d'entesa dels progenitors, el que cal es preservar l'interès superior del menor. A més, argumenta que “en la marxa de la menor a Barcelona, cal afegir-hi que està en una comunitat autònoma definida per unes característiques especials d'integració, ja que al fet d'adaptació normal a un canvi de territori o de costums, ha d'afegir-s'hi la dificultat d'haver d'aprendre una llengua cooficial al castellà, el català, que, de tots és conegut, és la llengua emprada per gran part de la societat catalana, així com per les escoles”. La sentència assegura que “tampoc no consta acreditat que la menor estigui adaptada a l'idioma i que aquesta circumstància no estigui suposant un escull en la seva evolució”.

La mare de la nena ha titllat la sentència de “discriminatòria i masclista”, i està preparant un recurs a l'Audiència de Tenerife per tal que la seva filla, que “entén bé les explicacions en català”, segons el darrer informe de l'escola Els Pinetons, continuï vivint amb ella.

D’altra banda, la jutgessa penalitza també que la mare de la nena sigui una treballadora. La sentència afirma que “la flexibilitat horària que indica la demandant fa dubtar aquesta jutgessa (...) En contrapartida, el pare ara està a l'atur, i per això té una disponibilitat horària més gran, així com la seva parella”..
El Singular Digital

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Llengua i Justícia (europea, metropolitana i colonial) (641)