Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

12 hores de gloses dels Països Catalans

Diari de Balears 11-Mar-2014

ActualitatbulletCultura
12 hores de gloses dels Països Catalans
dBalears | 11 març 2014 Vistes: 8 vegades

Actualmente puntuada con 0 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

Opina
#somPPCC#12horesdegloses
4175
Maribel Servera i Macià Ferrer durant un combat de glosa.
06-11-2012
2 0 0
Print Más grande Más grande

El 29 de març se celebrarant les setenes 12 hores de cançó improvisada dels Països Catalans, que enguany se celebren a Sabadell, després d’haver passat per Palma (dues vegades), Ferreries, Berga, València i Manacor.

Glosar és el terme que es fa servir per denominar una pràctica que consisteix a cantar versos que s’improvisen al moment mateix d’interpretar-los. El glosat o la cançó improvisada no és un fet aïllat del nostre país. Moltes cultures del món comparteixen aquesta pràctica. En alguns indrets gaudeix d’un alt reconeixement de tota la societat i els seus actors hi tenen un lloc destacat.

És per això que des de l’organització han volgut iniciar les 12 hores amb una mostra amb els millors glosadors. Comptaran amb la presència dels valencians Josemi Sánchez, Josep Aparicio “Apa” i Teresa Segarra, els mallorquins Mateu Matas “Xurí” i Maribel Servera (col·laboradora de dBalears.cat), els menorquins Pere Pons, Xavier Triay, Annabel Villalonga i Josele Abelairas, les ebrenques Sílvia Ampolla i Gemma Balaguer “Fardaxa”, el berguedà Francesc Ribera “Titot”, el barceloní Ferriol Macip, la calongina Mireia Mena i el sabadellenc Carles Belda.

Després hi haurà un dinar a la Quartera (al carrer Comte Jofre) i, a la sobretaula, Josep Casadevall “Carolino”, un dels glosadors més veterans de Catalunya, cantarà corrandes.

La jornada continuarà amb un correglosa per diversos bars del centre de la ciutat, i amb un sopar, de nou, a la Quartera.

Més informació al web www.cordecarxofa.cat.
Diari de Balears

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/cultura/h...

Més sobre Glosadors - Cultura tradicional (136)

Destacats