Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Aina Aguiló afirma ser «una de les persones que més estima 'sa llengo' dels meus avantpassats»

Diari de Balears - Antoni Agüera 7-Mar-2014

ActualitatbulletPolí­tica
Aina Aguiló afirma ser «una de les persones que més estima 'sa llengo' dels meus avantpassats»
A. Agüera | 07 març 2014 Vistes: 905 vegades

Actualmente puntuada con 0 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

28 opinions
#llengua#DefensamLoNostro
4094
Imatge d'arxiu de la portaveu educativa del PP al Parlament.
06-03-2014
69 121 1
Print Más grande Más grande

La portaveu d'Educació del Grup Parlamentari Popular, Aina Aguiló, una de les piuladores més actives amb diferència de la bancada conservadora, ha tornat a suscitar comentaris per la seva reacció a la campanya anunciada pels Joves Socialistes (JSIB) per a combatre alguns barbarismes, molt estesos en la llengua comuna.

Amb l'expressió '¿Lobos con piel de cordero?', Aguiló comentava l'esmentada notícia, publicada per dBalears.cat aquest dimecres, i seguidament començava a rebre interpel·lacions d'altres usuaris per la insinuació de qui ha defensat i emparat àrduament, tant a la Cambra autonòmica com a les xarxes socials, la deriva d'arraconament del català empresa pel Govern de José Ramón Bauzá des de principi de legislatura.

En aquest context, Aguiló hagué de llegir de queta: "'¿Lobos con piel de cordero?'. Va dir una dels depredadors de la llengua i la cultura". Però lluny de quedar aquí la cosa, la diputada del PP assegurà literalment: «som una de ses persones que més estima sa llengo des meus avantpassats». A banda del missatge que conté l'afirmació, destaca també l'aspecte formal de la frase, fidel al nostro balear.

Potser fou pitjor la contesta, ja que aviat la rebateren. "Es veu per com tractau a les escoles que l'estimau de valent", indicà la mateixa usuària que l'havia titllat de depredadora de llengua i cultura. Així mateix, a la recomanació de fer servir 'llengua' en comptes de 'llengo', Aguiló indicà que era convenient la lectura de Mossèn Alcover.

Al final s'apuntà a l'intercanvi de raons el conegut humorista Toni Albà, qui també es dirigí personalment a Aguiló, per etzibar-li: "parles amb tanta demagògia que aviat les paraules et sortiran en palíndrom".
Diari de Balears - Antoni Agüera

Origen


Aina Aguiló afirma ser «una de les perso...

Més sobre Paraules i fets en la defensa del català (324)

Destacats