Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Montserrat Carulla triomfa en un acte de Súmate

El Singular Digital - Albert Ribas 5-Mar-2014

Política
05/03/2014
Independència
Montserrat Carulla triomfa en un acte de Súmate
La veterana actriu assegura que el castellà “forma part de la nostra ànima” en un acte de l’associació independentista al barri del Fort Pienc de Barcelona
Albert Ribas


L’associació independentista castellanoparlant Súmate ja fa temps que ha posat la directa. Si ahir una delegació encapçalada pel seu president, Eduardo Reyes, es va reunir al Palau de la Generalitat amb el president Mas, avui ja han tornat a picar pedra a peu de carrer. Concretament ha estat al barri del Fort Pienc al districte de l’Eixample de Barcelona. I ho han fet amb una companyia d’excepció, la de la veterana actriu Montserrat Carulla.

En un acte que ha congregat unes 200 persones, de les quals una vintena no ha pogut entrar a la sala ja que de seguida ha quedat petita, Carulla ha estat acompanayada del president de l’entitat, Eduardo Reyes; d’Ana Alcocer, membre de Súmate i de Jordi Millà, economista del Cercle Català de Negocis. Abans que Carulla prengués la paraula, Ana Alcocer, una catalana nascuda a Cuenca, ha relatat la seva transformació a l’independentisme. Ha explicat com una jove que, durant els seus primers anys a Catalunya va créixer a través de referents espanyols pel fet de viure en un barri amb “una gran presència d’immigració espanyola i haver anat a una escola conservadora i de dretes”, va aconseguir entrar de ple en l’ascensor social del país gràcies a l’esforç que van fer els seus pares pagant-li els estudis. Ara, “després d’haver-me casat i tenir fills adolescents”, ha relatat, “crec que la única sortida que ens queda és la independència”.

Després que l’economista Jordi Millà hagi posat l’apunt econòmic de la tarda, explicant als presents els beneficis econòmics que suposaria per Catalunya convertir-se en Estat, ha arribat el torn de Montserrat Carulla. La veterana actriu, capaç de provocar el silenci més absolut a la sala, ha fet una rotunda reivindicació de la llengua castellana com a patrimoni de Catalunya. “Forma part de la nostra ànima”, ha assegurat, després de recordar com el franquisme la va imposar per intentar eliminar el català. “No van aconseguir que l’odiem perquè també forma part de la meva infància, de la meva joventut i de la meva vida professional”, ha reblat.

La lectura en castellà dels poemes ‘La sabata’ i ‘Cant Espiritual’ de Josep Palau i Fabre ha servit per concloure un acte on Carulla s’ha acomiadat de la gent entre aplaudiments i amb un ram de flors a la mà que li ha entregat Eduardo Reyes.
El Singular Digital - Albert Ribas

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Llengua/país (286)