Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Els centres als quals s'imposa el castellà recorren davant el TSJC

Diari El Punt Avui. Barcelona 20-Feb-2014

Els centres als quals s'imposa el castellà recorren davant el TSJC
Quatre escoles concertades demanen personar-se en la causa i l'institut públic presenta recurs
Els pares rebutgen l'obligació de canviar de llengua
20/02/14 02:00 - barcelona - Redacció
[Manifestació contra la resolució judicial al davant del TSJC, a Barcelona Foto: JUANMA RAMOS.]
Manifestació contra la resolució judicial al davant del TSJC, a Barcelona Foto: JUANMA RAMOS.
1
Canals relacionats

Canal: Catalunya vol viure en llibertat

Les quatre escoles concertades obligades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a impartir almenys un 25% de les classes en castellà han reclamat a l'alt tribunal poder-se personar en la causa, de la qual fins ara han estat exclosos, mentre que l'AMPA de l'institut públic Alba del Vallès, de Sant Fost de Campsentelles, també ha decidit presentar un recurs en aquest sentit, segons va avançar ahir TV3.

Els centres i tres de les cinc associacions de pares demanen la suspensió de l'execució de les mesures cautelars fins que se les hagi inclòs en el procés i hagin pogut exposar els seus arguments.

Els quatre centres concertats (les Escolàpies Sant Josep de Sabadell, el Mare de Déu del Roser de les Adoratrius de Barcelona, l'Escola Pia de Sarrià, també de Barcelona, i el Sant Bonaventura, dels Franciscans de Vilanova i la Geltrú) que han decidit emprendre accions legals van presentar dilluns el mateix escrit en col·laboració amb la Fundació Escola Cristiana, que des del primer moment es va mostrar molt bel·ligerant amb la resolució del TSJC. L'institut Alba del Vallès ja està personat en la causa pel fet de pertànyer a la Generalitat.

El secretari general adjunt d'Escola Cristiana –que agrupa aquestes quatre escoles–, Carles Armengol, va explicar ahir que l'escrit demana a l'alt tribunal que no s'adreci directament als directors dels centres, que són treballadors de l'escola, sinó als seus propietaris, que són els responsables últims de marcar el programa educatiu, i va assegurar que els pares veuen com un greuge canviar la llengua vehicular als seus fills sense haver-los-ho consultat. Armengol va explicar que els serveis jurídics de la patronal han redactat els escrits i s'han posat a disposició de les associacions de mares i pares de cada centre per si també en volen presentar un. De moment, dues AMPA han demanat que Escola Cristiana presenti divendres l'escrit en nom seu, una altra ho farà probablement i la quarta té més reticències.

Pel que fa a l'institut de Sant Fost de Campsentelles, Miquel Portals, advocat del bufet Roca i Junyent, va recordar que el fet d'imposar un 25% de classes de matèries no lingüístiques en castellà que va dictaminar el TSJC és un percentatge que no apareix en cap llei.

LA XIFRA
3
AMPA
han demanat la suspensió de l'execució de les mesures cautelars demanades pel TSJC.
Darrera actualització ( Dijous, 20 de febrer del 2014 02:00 )
Publicat a

El Punt Avui. Comarques Gironines 20-02-2014 Pàgina 50
El Punt Avui. Nacional 20-02-2014 Pàgina 32


Diari El Punt Avui. Barcelona

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/articl...

Més sobre Llengua i Justícia (europea, metropolitana i colonial) (641)