Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Suprem, contra la immersió

Nació Digital - Quico Sallés 17-Feb-2014

El Suprem, contra la immersió
La máxima autoritat judicial tomba els recursos que la Generalitat havia interposat contra la consideració del castellà com a vehicular
Quico Sallés, Redacció | Actualitzat el 17/02/2014 a les 18:15h
Arxivat a: Política, immersió, Tribunal Suprem
La sentència del Suprem. Foto: QS/ND

Nou cop, i possiblement definitiu, a la immersió. El Tribunal Suprem espanyol tomba el recurs interposat per la Generalitat de Catalunya contra les resolucions del Tribunal Superior de Justícia que obligaven a Ensenyament adoptar les mesures cautelars per convertir el castellà en vehicular.

La secció Quarta de la Sala Tercera del Tribunal Suprem ha donat la raó al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el plet que manté amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat contra la immersió i, fins i tot, condemna en costes al Govern.


En una sentència en cassació, el Suprem ha desestimat el recurs de la Generalitat contra dues resolucions del TSJC de gener de 2013 que “requerien la conselleria d’Ensenyament per tal que adoptés les mesures que fossin precises per adaptar el sistema d’ensenyament lingüístic, atesa la nova situació creada per la sentència 31/2010 del Tribunal Constitucional que considera també el castellà com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya amb el català”.


L’Alt tribunal, de fet, la màxima instància de la judicatura en matèria de legalitat, recorda sentències anteriors que també desestimaven les pretensions de la Generalitat d’aturar les mesures per imposar el castellà com a vehicular. En aquest sentit avala les mesures cautelars dictades pel TSJC perquè “ l’endarreriment de la seva aplicació, curs rere curs, genera als alumnes un perjudici que pot ser irreparable”. Per tant, obre el camí a l'execució de les mesures cautelars assenyalades pel TSJC que implicarien la imposició del 25%.
Nació Digital - Quico Sallés

Origen


http://www.naciodigital.cat/noticia/6508...

Més sobre Llengua i Justícia (europea, metropolitana i colonial) (641)