Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Barça, ambaixador de la cultura catalana al Regne Unit

Nació Digital - ACN 17-Feb-2014

El Barça, ambaixador de la cultura catalana al Regne Unit
Jornada cultural a la Universitat de Manchester amb motiu del partit de Champions
Redacció/ACN | Actualitzat el 17/02/2014 a les 19:11h
Arxivat a: Esports, Barça, Champions, cultura, Manchester
La Universitat de Manchester, un dels 150 centres d'educació superior que ofereix estudis catalans, acull aquest dimarts una jornada centrada en el Barça, els valors esportius i la cultura catalana, coincidint amb el partit de vuitens de final de Champions que ha d'enfrontar el FC Barcelona i el Manchester City. L'acte inclou conferències, un tast gastronòmic, un concert i una classe de llengua catalana, i s'emmarca dins del conveni signat entre el club esportiu i l'Institut Ramon Llull per promocionar la cultura catalana arreu del món. Anteriorment també s'han celebrat jornades similars a les universitats de Glasgow, Paris 3 Nouvelle Sorbonne i Amsterdam.

La jornada arrencarà a les 10 del matí de dimarts amb una benvinguda oficial a càrrec del vicepresident i degà de la Facultat d'Humanitats de la Universitat de Manchester, Keith Brown. Seguidament, el vicepresident de l'Àrea Institucional i Internacional del Barça, Carles Vilarrubí, pronunciarà la conferència "Barça, Sport, Culture and Education", on explicarà com el Barça ha esdevingut un vehicle per a la recuperació de la identitat catalana i un instrument per a la integració dels nouvinguts. A més, farà referència als valors esportius del club. A continuació, el Patronat de Turisme Costa Brava-Pirineu de Girona oferirà un tast de productes catalans.

A les 12 del migdia, la doctora Louise Johnson, responsable acadèmica dels estudis catalans de la Universitat de Sheffield, pronunciarà la conferència "Sporting Culture and national consciousness through football and the Olympic Games". En finalitzar la ponència, tindrà lloc un concert de Clara Sanabras, acompanyada de Harvey Brough i Antonio Romero.

La jornada clourà amb una classe inicial de llengua catalana a càrrec d'Adrià Castells, professor de llengua i cultura catalanes a la Universitat de Manchester, que des de fa 25 anys ofereix estudis catalans. Darrerament, s'han anat incrementant gradualment les hores i el grau d'especialització de les classes, que a més d'abordar aspectes lingüístics també tracten temàtiques contemporànies vinculades a la cultura catalana, com l'assignatura Barcelona City Image. El responsable d'aquests estudis, Adrià Castells, ha estat escollit dues vegades com a millor docent de llengües estrangeres de la Facultat d'Humanitats.

A Manchester també s'ha organitzat un acte per presentar Catalunya com a destinació turística, organitzat conjuntament pel FCBarcelona amb l'Agència Catalana de Turisme i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Amb el conveni que van signar l'any 2012, l'Institut Ramon Llull i el FC Barcelona coordinen les potencialitats de totes dues institucions com a ambaixadors de la llengua i la cultura catalana i dels valors de la cultura vinculada a l'esport i a la catalanitat.
Nació Digital - ACN

Origen


http://www.naciodigital.cat/noticia/6508...

Més sobre El català a l'estranger (202)