Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El PP insisteix que la definició del valencià siga la de l'Estatut

La Veu del País Valencià 18-Feb-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Dimarts, 18 de febrer a les 16:15h Cultura

País Valencià
El PP insisteix que la definició del valencià siga la de l'Estatut
Tota l’oposició acusa als populars d’ignorància i de no respectar l'Acadèmia Valenciana de la Llengua
Comentaris Un comentari
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (2 vots)

El PP ha insistit que els valencians han de defensar els senyals d’identitat "plasmats en l'Estatut d'Autonomia", mentre que l’oposició -PSPV, EUPV i Compromís- l’ha acusat de "dividir" i “d’enfrontar" a les institucions, com l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

El conseller de Governació i secretari general del PP valencià, Serafín Castellano.
Foto: ACN
URL curta

Notícies relacionades

18.02.2014. El PP ‘continua finançant el secessionisme lingüístic’ mitjançant la Diputació
17.02.2014. Dictamen jurídic o informe ideològic?, per Alfons Esteve
15.02.2014. El Consell ha provocat una ‘situació delirant’ en nom de la llengua
14.02.2014. El Consell demana canviar el terme de valencià i no el de català...l'esperpent
13.02.2014. L’AVL desafia Fabra: 'La nostra definició del valencià és plenament legal'

Etiquetes
Acadèmia Valenciana de la Llengua, Estatut, Llengua, PP
Europa Press / València

Així s’han pronunciat els dirigents polítics del PP, Serafín Castellano; del PSPV, Ximo Puig; d’EUPV, Marga Sanz; i de Compromís, Enric Morera, en ser preguntats per la seua opinió sobre un possible ajornament de l'AVL per a pronunciar-se respecte al dictamen del Consell Jurídic Consultiu (CJC) en relació amb la seua definició de valencià. Aquests quatre polítics s’han pronunciat així moments abans de participar en un debat en la Facultat d'Economia sobre 'Els universitaris i el mercat laboral'.

Sobre aquest tema, Castellano ha indicat que estan a l’espera que es pronuncie l'AVL sobre el dictamen del CJC, i ha destacat que els valencians han de "defensar" els senyals d’identitat "plasmats en l'Estatut d'Autonomia".

Enfront d'açò, Ximo Puig ha acusat al PP de "voler dividir una vegada més als valencians", i ha assegurat que a aquest partit polític "no li preocupa gens el valencià, i molt menys al seu president, que no el parla". "El que volem -ha agregat- és que les institucions es respecten. No és possible que no es respecte l'AVL o les institucions acadèmiques”.

Per la seua banda, Enric Morera ha subratllat que els valencians no es "mereixen" un govern "que faça el ridícul, un govern d’ignorants". "Creiem -ha dit- que els òrgans estatutaris estan fent el seu treball”. Així, considera que del que s’hauria de "preocupar més" el govern és “d’impulsar la definitiva normalització i presència del valencià en la vida pública". Un govern que ha tancat Radio Televisió Valenciana (RTVV) no ens pot donar lliçons de res", ha puntualitzat.

D’altra banda, Marga Sanz ha recordat que el seu partit ha qualificat de "ingerència" l’actuació del Consell pel que fa a l'AVL, "que ha actuat dins de les seues competències i dins de la independència i autonomia que li correspon", ha subratllat.

En aquesta línia, Sanz ha defensat que l'AVL "ha de fer la seua pròpia reflexió": "entenem que fins avui s’ha comportat com esperem que es comporten totes les institucions, i a partir d’ací el Consell ha actuat amb una irresponsabilitat elevadíssima en intentar enfrontar a institucions que estan per a servir als valencians", opina.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/7753/el-p...

Més sobre Sobre el trossejament de la llengua catalana (729)

Destacats