Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Castellano: ‘L'AVL perd la seua raó de ser per igualar valencià i català’

La Veu del País Valencià 1-Feb-2014

Actualitat - Política
< anterior | següent >

Dissabte, 1 de febrer a les 14:00h Política

País Valencià
Castellano: ‘L'AVL perd la seua raó de ser per igualar valencià i català’
El secretari general del Partit Popular valencià es pregunta "per a què serveix l'AVL si no és capaç de defensar la nostra llengua"
Comentaris 26 comentaris
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós

URL curta

Notícies relacionades

31.01.2014. L'AVL reconeix la unitat de la llengua en el nou Diccionari normatiu

Etiquetes
AVL, Llengua, Serafín Castellano
Europa Press / València.

El secretari general del Partit Popular valencià (PPCV), Serafín Castellano, ha afirmat aquest dissabte que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) "perd la seua raó de ser" amb la definició inclosa en el 'Diccionari Normatiu Valencià' que veu "compatibles" les denominacions de valencià i català i, a més, "s’enfronta al sentiment de la majoria del poble valencià".

En un comunicat, el dirigent 'popular' critica que l’obra "equipare valencià i català" i subratlla que l’article 6 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat "diu que la nostra llengua és el valencià".

En la seua opinió, "en equiparar el valencià i el català, l'AVL perd tot el seu sentit, perquè es va crear precisament per a defensar la personalitat de la nostra llengua, igual que les acadèmies d’altres comunitats autònomes bilingües".

Així, Castellano es pregunta "per a què serveix l'AVL si no és capaç de defensar la nostra llengua" i insisteix que "aquesta és la seua comesa i objectiu" i què, per tant, "si aqueixa institució no és capaç de fer allò para el que ha sigut creada, perd la seua raó de ser".

El PPCV considera "irrenunciable" la defensa del valencià i, segons el seu secretari general, aquesta formació no va a "permetre intrusions ni atacs" als "senyals d’identitat" dels valencians, a allò que els "defineix com a poble" i concerneix a la seua "història i idiosincràsia".

Finalment, Castellano ha recalcat: "tot aquell que representa la Comunitat en l’àmbit polític o institucional ha de tenir clar qui som i quina és la nostra terra perquè atacs com el menyspreu a la nostra llengua enfronta els sentiments i la personalitat dels valencians".
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/7406/cast...

Més sobre Sobre el trossejament de la llengua catalana (729)

Destacats