Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

'Pols i soroll', recull dels Premis Ciutat de Carcaixent 2012 i 2013

La Veu del País Valencià 29-Gen-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Dimecres, 29 de gener a les 00:00h Cultura

Ribera Alta > Xúquer > País Valencià
'Pols i soroll', recull dels Premis Ciutat de Carcaixent 2012 i 2013
En el mateix acte, aquest dimecres, es convoca la XIX edició del certamen
Comentaris Comenta-ho
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós

Amb els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, l’Ajuntament de la localitat fa palesa la seua aposta ferma per la joventut i per la literatura. A través d’aquesta iniciativa, a més de descobrir i motivar nous talents literaris, es convida els joves a expressar-se tant en narrativa com en poesia.

URL curta

Etiquetes
Ajuntament de Carxaixent, Bromera, Literatura, Premis Literaris Ciutat Carcaixent
RedactaVeu / Carcaixent

Aquest dimecres 29 de gener, a les 19 hores, es presenta el llibre Pols i soroll, volum que recull les obres guardonades als Premis Literaris Ciutat de Carcaixent 2012 i 2013 i que Bromera publica en la col·lecció ‘Lletra Nova’. L’acte tindrà lloc a la Biblioteca Pública Municipal de Carcaixent Julian Ribera (Jaume I, 33), i hi intervindran Isabel Gómez Vayá, regidora de Cultura i Educació, i Josep Gregori, editor de Bromera. En el mateix acte es convocarà la pròxima edició del certamen, que arriba enguany a la XIX edició. A més, hi participarà el Club de los Feos, amb el recital poètic Rapsodiant il·lusions.

Amb els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, l’Ajuntament de la localitat fa palesa la seua aposta ferma per la joventut i per la literatura. A través d’aquesta iniciativa, a més de descobrir i motivar nous talents literaris, es convida els joves a expressar-se tant en narrativa com en poesia. A més, com explica Isabel Gómez Vayà en el pròleg, en aquesta ocasió el llibre esdevé també una mena d’homenatge a Soler i Estruch, que dóna nom al guardó de narrativa, després que s’ha celebrat el centenari del seu naixement. La regidora aprofita la figura d’aquest escriptor per llançar un missatge d’optimisme: “és un clar exemple que les vicissituds de la vida no tenen per què apartar-nos dels nostres objectius, dels nostres propòsits, de les nostres il·lusions. Aprofitem el que tenim, que no és poc, i mantinguem viva la literatura”.

Pols i soroll reuneix els textos guanyadors de les dues últimes edicions. Així, hi trobarem els relats de Marco Morales Peláez (Primer Premi de Narrativa 2012), Javier Gil Font (Segon Premi de Narrativa 2012), Elena Castillo Sánchez-Pastor (Finalista de Narrativa 2012), Marta Suñer Martínez (Primer Premi de Narrativa 2013), José Francisco Requena Mora (Segon Premi de Narrativa 2013) i Rosa Soriano Borja (Finalista de Narrativa 2013); així com els versos d’Enric Pellicer Navarro (Primer Premi de Poesia 2012), Maria Fabuel Fullana (Segon Premi de Poesia 2012), Ismael Sempere Mirón (Primer Premi de Poesia 2013), Paula López Tormo (Segon Premi de Poesia 2013) i Mireya Soler Luque (Finalista de Poesia 2013).

Guanyadors de l'edició de 2013

La passió per una ciutat i els seus racons, l’aventura d’un anglés que arriba a l’Índia per fer fortuna, la tendresa d’una història d’amor inesperada, l’horror que una fotògrafa captura a través del seu objectiu enmig d’una guerra, la realitat d’una família en què el pare es queda a l’atur i la rebel·lió d’uns llibres que se senten oblidats són els temes que trobem en les narracions guardonades. Pel que fa a la poesia, són versos que ens transmeten nostàlgia, malenconia, desolació, però també esperança i il·lusió, amor i desig, sovint a través de paisatges que condensen l’ànima dels joves escriptors.

En la XIX edició dels Ciutat de Carcaixent, que es convoca en aquest mateix acte, el certamen estarà dotat, tant pel que fa al Premi Soler i Estruch de Narrativa Curta com a l’Arminyana i Canut de Poesia, amb un primer premi de 400 €, un segon de 200 €, i un lot de llibres valorat en 150 € per al finalista de cada categoria.

La participació està oberta a tots els menors de 18 anys que cursen el segon cicle d’ESO, Cicles formatius de graus mitjà i superior i Batxillerat del País Valencià. Les obres, inèdites i en valencià, es poden presentar fins al 9 d’abril de 2014 a la Biblioteca Municipal de Carcaixent.

La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/7307/es-p...

Més sobre Premis i distincions (1239)

Destacats