Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Els escriptors tornen a boicotar els premis Ciutat de Palma amb un gran acte a Ca n'Alcover

Vilaweb 20-Gen-2014

Dilluns 20.01.2014 21:28

Els escriptors tornen a boicotar els premis Ciutat de Palma amb un gran acte a Ca n'Alcover

Celebren per tercer any el Sant Sebastià Literari en un acte alternatiu · El biligüisme s'imposa de nou a l'acte de l'ajuntament

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Per tercer any consecutiu, el PEN Català, l'AELC i l'Obra Cultural Balear han celebrat aquest vespre el Sant Sebastià Literari, un acte de boicot als premis Ciutat de Palma, per haver introduït la llengua espanyola en la convocatòria. Hi han participat un gran nombre d'escriptors, que han reivindicat la llengua i els Països Catalans i han omplert de versos Ca n'Alcover. Mentrestant, al Teatre Principal amb l'entrada custodiada per la policia, l'ajuntament ha lliurat els premis, que una vegada més, han estat bilingües, tant pel que fa a les obres premiades com a l'acte de lliurament.

L'acte de Ca n'Alcover ha estat presentat pel dramaturg Josep Ramon Cerdà. S'hi han llegit fragments d'autors que han guanyat algun Ciutat de Palma de poesia i hi ha actuat el grup musical Little Lion Trio. També s'hi ha llegit el manifest de protesta. Hi han participat, entre més, Biel Mesquida, Aina Ferrer, Jaume Corbera, Miquel Àngel Llauger, Felip Munar, Jaume Rigo, Àngels Cardona, Nora Albert i Ismael Pelegrí.

Els organitzadors diuen que el govern municipal 'disposa dels recursos i pot, malauradament, malmetre la institució i prendre decisions que desprestigien els premis, però els escriptors no els tenen'. 'Els escriptors --afegeixen-- són nostres i som nosaltres, i reiteram que no volem uns premis bilingües que trenquen amb la història democràtica dels guardons.'

L'any passat, la gran majoria d'escriptors i poetes mallorquins ja van assistir a la cita del Sant Sebastià Literari i ompliren la seu de l'OCB com a mostra visible de boicot als Ciutat de Palma.

Pel que fa als premis oficials, el guardó Joan Alcover de Poesia ha estat per a Ben Clark, escriptor eivissenc d'origen anglès, per l'obra 'La Fiera', escrita en espanyol. Pel que fa al Ciutat de Palma Llorenç Villalonga, se l'ha endut la professora gironina Maria Rosa Font i Massot per la novel·la 'La dona sense ulls'.

Respecte de la resta de reconeixements, el Ciutat de Palma d'Animació Independent ha estat per Viola Baier, d'Alemanya, per 'Wedding Cake'; el de Còmic ha estat per a Jorge Enrique Isaurralde Gómez, Tatúm, amb 'El funeral de John'.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4168245/2...

Més sobre Política Lingüística Ajuntaments Països Catalans (759)