Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

'Érem, som i serem', l'emotiu pròleg del Tricentenari llegit per Montserrat Carulla

Vilaweb 12-Gen-2014Diumenge 12.01.2014 11:00

'Érem, som i serem', l'emotiu pròleg del Tricentenari llegit per Montserrat Carulla

L'actriu ha llegit l'emotiu pròleg del tret de sortida del Tricentenari

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Un dels moments més emotius de la cerimònia d'arrencada del Tricentenari ha estat la lectura del pròleg de la commemoració, que porta el nom d'Érem. Som. Serem', a càrrec de l'actriu Montserrat Carulla.

Heus ací el discurs íntegre:

'Commemorar és reviure la memòria de les persones, recuperar le vivències, els llocs i els fets. Recordar per no oblidar i no ser oblidats. Tres-cents anys després reivindiquem el fil que uneix el que érem, el que som i el que serem.

Catalunya no és una nota al peu de la història. N'hem estat protagonistes i volem continuar imprimint-hi les nostres experiències col·lectives de la mà de la resta de nacions del món. Terra de pas, terra d'acollida, som el producte singular de milions de persones que al llarg del segles han anat traçant el perfil del nostre paisatge emocional. Un corrent pround que s'obre pas amb força i que ens empeny cap al futur.

LA identitat de Catalunya és ben viva. Els arguments els trobem als carrers, pobles i ciutats; en el treball constant i diari dels seus homes i dones i en la música de la seva llengua, en els valors que ens identifiquen i que ens fan ser poble. I és tot això que ens esperona a continuar sent.

I som on som, preparats er encarnar el futur perquè la història ens convoca per confluir els anhels, les esperances i les il·lusions, personals i col·lectives. Per a mostra, el tarannà que ens caracteritza i ens identifica davant del món.

La cultura és l'eina més eficaç per canalitzar la nostra voluntat de ser i projectar-nos com a país. L'empenta i la capacitat creativa de totes les generacions esdevé la garantia d'una societat dinàmica i oberta. En definitiva, un país culte és un país més lliure i més just.

El camí no és gens fàcil. Mai no hem deixat d'avançar. Avui commemorem la nostra voluntat de ser, i demanem la paraula per explicar el que som. Ens plau compartir un projecte comú, herència del passat, expressió del present i voluntat de futur, on tothom hi és convidat. La història ens convoca. Caminem cap al futur amb naturalitat i fermesa. Érem, som i serem.'

Notícia relacionada:

Mas: 'Les armes del 1714 eren els fusells; les d'avui, la democràcia, els vots i les mobilitzacions'
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4166469/2...

Més sobre Llengua/país (286)