Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Sumarroca elabora el primer cava solidari amb la llengua catalana

Nació Digital - Jordi Palmer 27-Nov-2013

Jordi Palmer | Actualitzat el 27/11/2013 a les 13:47h
Sumarroca elabora el primer cava solidari amb la llengua catalana
Es tracta d'un Brut Reserva amb trenta mesos de criança | Part dels ingressos es destinaran a Plataforma per la Llengua
El Cava per la Llengua és un Sumarroca Brut Reserva Foto: Jordi Palmer / Vadevi.cat

Bodegues Sumarroca i la Plataforma per la Llengua han sumat esforços per llançar al mercat el primer cava solidari amb la llengua catalana, un Brut Nature amb trenta mesos de criança que serà comercialitzat amb el nom de Cava per la Llengua i que inclou a l'etiqueta una obra d'Antoni Tàpies cedida a la ONG de la llengua catalana.

Josep Puig, director general de Sumarroca, ha ressaltat en la presentació del Cava per la Llengua l'esperit del celler en la "col·laboració amb activitats culturals i en defensa de la llengua" i ha assenyalat que el celler "està molt arrelat a la cultura i la llengua”. Així mateix, ha presentat el nou cava, un Brut Nature de trenta mesos de criança, elaborat amb macabeu, parellada, xarel·lo i chardonnay i buscant un producte "diferenciat". De fet, Puig ha defensat la utilització d'aquest cupatge recordant que Sumarroca ja va ser "capdavanter en utilitzar chardonnay als anys vuitanta", i ha insistit que després de quaranta anys, "aquesta varietat ja està arrelada al territori".

Per la seva banda, Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua ha recordat que pel que fa a l'etiquetatge, "el sector de vins i caves és dels que està més normalitzat". Pel que fa a l'etiqueta, es tracta d'una obra d'Antoni Tàpies cedida a la Plataforma que se circumscriu "en la trajectòria de Tàpies en defensa de la llengua catalana", segons ha assenyalat Núria Homs, conservadora de la Fundació Tàpies.

El Cava per la Llengua serà comercialitzat a través de la cadena Bon Preu - Orangutan - Esclat, a més d'altres establiments de restauració i tindrà un preu de venda al públic de 7,95 euros, dels quals se'n destinaran 1,39 euros a la Plataforma per la Llengua. Es produiran 10.000 ampolles a partir de raïm de les finques Molí Coloma (de Subirats, Alt Penedès) i Sabartés (Banyeres del Penedès, Baix Penedès).

El Cava per la Llengua s'emmarca dins els actes de celebració dels vint anys de la Plataforma per la Llengua, que es compliran oficialment el proper 12 de desembre.

Nació Digital - Jordi Palmer

Origen


http://www.naciodigital.cat/vadevi/notic...

Més sobre Llengua i economia (100)