Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El PP impedeix que la delegada del govern espanyol comparega a les Corts per les agressions lingüístiques

Vilaweb 11-Nov-2013

Dilluns 11.11.2013 17:13

Autor/s: VW Ontinyent / EuropaPress
El PP impedeix que la delegada del govern espanyol comparega a les Corts per les agressions lingüístiques

L'ex-regidor ollerià Josep Vidal i el músic Miquel Gironés, entre els denunciants d'aquestes actituds de la policia

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

El grup parlamentari del PP ha rebutjat aquest dilluns en la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat de les Corts una proposta de Compromís en què demanava la compareixença de la delegada del govern espanyol, Paula Sánchez de León, per a explicar les denúncies presentades per diversos ciutadans en les quals asseguren que agents de les forces de seguretat els van impedir d'usar el valencià. PSPV-PSOE i EU han donat suport a la proposta. Un dels casos és el que va patir l'ex-regidor ollerià Josep Vidal el mes d'agost passat.
 També el músic ontinyentí Miquel Gironés va ser-ne víctima.


El diputat de Compromís Josep Maria Pañella ha reclamat la compareixença de Sánchez de León, 'com a responsable de les forces d'ordre públic' al País Valencià, per a explicar 'diversos casos de conflicte entre els drets lingüístics de les persones valencianes a utilitzar el valencià com a llengua de comunicació i les forces de seguretat que, provenint d'altres llocs de l'Estat, no coneixen aquesta llengua'. D'aquesta forma, 'no es pot complir la legalitat', ha manifestat.

Pañella s'ha referit a un cas a Puçol on la Guàrdia Civil 'va criminalitzar' un ciutadà per parlar en la seua llengua. També ha fet referència a altres casos de conflicte lingüístic a Almenara o Elx. Així mateix, ha indicat que una jove no va poder entrar al festival Arenal Sound perquè el personal de seguretat li va dir: 'O em parles en castellà o no passes'.

Josep Maria Pañella considera que 'cal trobar solucions' a aquesta 'falta de correspondència' entre, d'una banda, 'el dret d'usar el valencià com a llengua d'expressió i de comunicació' i, per una altra, 'la falta d'obligació de conèixer aquesta llengua' per part de treballadors d'entitats estatals que realitzen un servei al País Valencià.

Per la seua banda, el diputat del PP Eduardo Ovejero ha justificat el vot en contra del seu grup a aquesta proposta de Compromís. Ovejero ha recordat que les Delegacions del Govern espanyol depenen de la presidència espanyola, a la qual cosa en la seua segona intervenció Pañella ha explicat que l'article 44.2 del Reglament de les Corts diu que les comissions 'podran requerir la presència de membres del Consell, d'alts càrrecs de la Generalitat, així com d'autoritats i funcionaris públics competents per raó de la matèria objecte del debat'.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4155340/2...

Més sobre Insults/agressions per parlar català, insults per ser catalans (104)