Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Parlament europeu considera el català llengua amenaçada

Tribuna 21-Jun-2013


Divendres, 21 de juny del 2013 | 20:02
Notícia � Llengua
El Parlament europeu considera el català llengua amenaçada
Català, Parlament, Europeu, Perill, Desaparició, Extinció, Amenaçada

Un informe aprovat per la comissió de cultura ha incorporat una esmena, presentada per l'eurodiputat Ramon Tremosa, en la qual s'hi reconeix el català com a llengua en perill de desaparició.

Barcelona � La comissió de cultura del Parlament Europeu ha aprovat la consideració del català de llengua en perill de desaparició. Així apareix a un infrome aprovat per la comissió de cultura del Parlament europeu en el qual s'insta a l'aprenentatge de les llengües minoritàries amenaçades de desaparició, entre les quals el català

L'esmena de l'informe cita les polítiques educatives d'immersió com a mesura de protecció del català pel seu efecte sobre la protecció de les llengües europees no hegemòniques.

L'esmena adoptada per la cambra europea també considera que els estats membres han de fer una política lingüística que capaciti els nens a "aprendre la llengua en perill, com a llengua materna, des de la més primerenca edat".

Aquest informe aprovat en comissió serà presentat al ple al setembre amb l'objectiu d'instar la Comissió Europea a completar amb mesures legislatives la defensa de les llengües minoritzades.

Tribuna

Origen


http://www.tribuna.cat/noticies/llengua/...

Més sobre Percepcions de la realitat lingüística des d'Europa i Amèrica (76)

Destacats