└rea de normalitzaciˇ lingŘÝstica de l'Ajuntament d'Alc˙dia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

"Pels nostres collons!"

e-notÝcies 1-Nov-20131 de Novembre de 2013. 09:50h."Pels nostres collons!"

La selecciˇ espanyola d'hoquei parla catalÓ
Crits de guerra

El catalÓ Ús la llengua habitual de la selecciˇ espanyola d'hoquei sobre patins -tots els seus integrants sˇn catalans menys un- tal i com mostra el reportatge del programa Informe Robinson de Canal+ sobre com Espanya va guanyar el cincquŔ mundial de forma consecutiva aquest estiu a Angola. "Pels nostres collons! Guanyarem a aquests cabrons!", Ús el crit que utilitzen els jugadors per motivar-se abans de sortir a la pista.

L'˙nic jugador que no Ús catalÓ Ús l'asturiÓ Toni PÚrez i, en aquest sentit, expressa que "no sˇc un estrany. Sempre catalÓ, catalÓ, catalÓů diguem que 'puc parlar una mica'". Per la seva part, el catalÓ i capitÓ de l'equip, Pedro Gil, apunta que "fora de Catalunya igual pensen 'mira aquests!', per˛ no ho fem volent perquŔ jo mateix parlo catalÓ i a casa no el parlo. Segur que els hi ha de xocar, per˛ Ús difÝcil canviar-ho".

El seleccionador Carlos Feriche, tambÚ catalÓ, defensa que "Ús el nostre idioma. Nosaltres tambÚ parlem catalÓ i es l'hÓbit que tenim". "Quan parles amb alguen en algun idioma, canviar Ús complicat. L'important Ús entendre", afegeix.

El reportatge, d'altra banda, planteja que aquesta selecciˇ ha estat la "punta de llanša dels que reclamen seleccions esportives catalanes" i alguns dels jugadors catalans defensen que el que vol l'esportista Ús competir i disputar Mundials i Europeus.

"El que vol un esportista Ús jugar, la gent pot sentir una cosa o una altra, per˛ com que no pot ser la gent ve aquÝ a gaudir del seu esport i guanyar un Mundial", manifesta Marc Gual. En aquest sentit, Gil assenyala que "igual si que hi ha persones que se senten catalanes per˛ vÚnen amb la selecciˇ espanyola i ho donen tot".

Finalment, el president de la Real Federaciˇ Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua, remarca que "nosaltres no hem posat cap pega a cap jugador que no vulgui venir. Per˛ no hi ha hagut cap problema mai".

e-notÝcies

Origen


http://esports.e-noticies.cat/pels-nostr...

MÚs sobre Llengua i esport (81)

Destacats