Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Ho hem aconseguit!! Què ens passa valencians!? serà una realitat

La Veu del País Valencià 4-Oct-2013

Divendres, 4 d'octubre a les 16:00h Cultura

País Valencià
Ho hem aconseguit!! Què ens passa valencians!? serà una realitat
El documental es finança mitjançant el micromecenatge i vol difondre a la resta del món la situació dels notres drets lingüístics
Comentaris Cap comentari
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (8 vots)

Ho hem aconseguit!!

Paraules d’agraïment de David Valls:

Moltíssimes gràcies a tothom per la constància, per haver fet córrer el projecte amunt i avall.

Sense vosaltres això no seria possible.

Salutacions,
David Valls

PD: Encara es poden fer aportacions.


Màrius Serra, escriptor, periodista, traductor i enigmista, respòn al qüestionari exprés sobre l'estat actual i futur del català.
URL curta

Notícies relacionades

29.08.2013. Què ens passa, valencians!?

RedactaVeu / València

El nostre cibermitjà col.labora en el projecte de documental que es pretén dur endavant a través del micromecenatge des de la plataforma verkami.

Des de La Veu del País Valencià ens sentim orgullosos i contents de veure que el projecte "Què ens passa, valencians!?", en què sóm col.laboradors, ha aconseguit el seu objectiu en Verkami. Per tant, es realitzarà el documentari que retratarà sociolingüísticament els valencians. Sabrem així com som lingüísticament els valencians i què hem de fer perquè el valencià siga l'autèntica llengua de cohesió social a casa nostra. Gràcies a tots els qui heu donat suport al projecte!

Al documental es pretenen plantejar diverses qüestions, tal i com expliquen els seus promotors: "què passa amb la nostra llengua que no passa amb aquestes altres? Per què el valencià no es troba en una situació similar a les altres llengües comparables en nombre de parlants en països democràtics? Per què el seu ús no està normalitzat? Per què es prenen com a normals comportaments que no ho són? Per què sovint s’abandona la llengua? Com són els usos reals del valencià? Quines dificultats hi trobem?"

Tal i com consta al projecte, el documental es farà filmant l'experiència de L'Alina, una noia alemanya que no parla castellà i vol comprovar-ho sobre el terreny. Ella ja ha viatjat per tot Catalunya, la Franja i Andorra (anterior documental: "són bojos, aquests catalans!?".) fent la prova, i ara vol anar cap al sud. "És per això que volem anar a fer un tomb pel país, però no un tomb qualsevol, sinó que serà un viatge afegint-hi un element transgressor dels costums lingüístics establerts i heretats, encara ara, dels temps de la repressió."

La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/4420/qued...

Més sobre Documentals (43)

Destacats