Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Perpinyà i Barcelona homenatgen Josep Serra, 'Cala'

Vilaweb 20-Set-2013

Divendres 20.09.2013 06:00

Perpinyà i Barcelona homenatgen Josep Serra, 'Cala'

S'hi presenta el documental sobre la història de l'independentisme

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

'Llavors de llibertat. Cala i la generació oblidada' és el nom d'un documental que des de la primavera del 2012 ha resseguit la història de l'independentisme. El film ha pres de fil conductor el compromís amb l'alliberament dels Països Catalans per part de Josep de Calassanç Serra, 'Cala', mort el desembre del 2011, i la seva generació. Concebut com un homenatge als 'oblidats' que van començar la lluita durant la dècada del 1960 i que ha esdevingut el substrat necessari per al moment que viu el nostre país, es presenta avui a Perpinyà i demà a Barcelona.

La primera presentació és avui a les set del vespre al cinema el Castellet de Perpinyà, amb les intervencions d'Eva Serra, Julià de Jòdar, Hervé Pi i Pere Manzanares i les actuacions de Francesc Ribera 'Titot', Feliu Ventura i Núria Agulló. Demà a les sis d'horabaixa es presentarà al Museu d'Història de Catalunya de Barcelona, amb Dolors Serra, Pep Ribas i Pere-Iu Baron i les actuacions de Marcel Casellas, Carles Belda i Núria Agulló.

El documental 'Llavors de llibertat' es va començar a enregistrar la primavera del 2012, impulsat per la Comissió Homenatge Cala. Durant aquest any d'enregistraments i entrevistes, al nord i al sud de l'Albera, s'ha fet un recorregut sota el guiatge d'alguns d'aquells amb qui Cala va compartir vida i lluita: Blanca Serra, Eva Serra, Dolors Serra, Carme Travesset 'la Petita', Josep Vidal 'el Marinu' (mort el 31 d'agost passat), Pere-Iu Baron, Marcel Casellas, Aleix Renyé, August Gil Matamala, Pere Manzanares i Hervé Pi.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4144752/2...

Més sobre Documentals (43)

Destacats