Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Bauzá: «No defensarem el català que es parla a Catalunya, sinó el que aprengueren els nostres padrins»

Diari de Balears - Agències 17-Set-2013

ActualitatbulletPolí­tica
Bauzá: «No defensarem el català que es parla a Catalunya, sinó el que aprengueren els nostres padrins»
El president del Govern fa servir els arguments de la seva majoria absoluta i les modalitats insulars per a defensar el TIL. Per la seva banda, la consellera Camps ha expressat que no el faran enrere mai; «per la força mai»
Agències/dB | 17 setembre 2013 Vistes: 1242 vegades

Puntuada amb 2 estrelles de 5
Puntua-la amb 1 estrelles
Puntua-la amb 2 estrelles
Puntua-la amb 3 estrelles
Puntua-la amb 4 estrelles
Puntua-la amb 5 estrelles

113 opinions
#ParlamentIB#vagaindefinidadocents
1528
Bauzá aquest dimarts al Parlament.
17-09-2013
Print Más grande Más grande
37 182 1

L'Executiu de José Ramón Bauzá ha donat avui la seva resposta des del Parlament a les demandes dels docents en vaga indefinida contra la imposició del Tractament Integrat de Llengües (TIL). En primer lloc ha parlat la consellera del ram, però finalment ha acabat defensant la postura oficialista el propi president, i ho ha fet amb arguments com per exemple que el seu Govern «no defensarà el català que es parla a Catalunya, sinó el que aprengueren els nostres padrins».

Bona part de les inflexibles paraules del mandatari balear han estat acompanyades de fons pels crits de milers de docents aplegats a l'exterior del Parlament, en la segona jornada de vaga indefinida a l'Educació.

A banda de referir-se a les modalitats insulars de la llengua catalana que segons diu vol potenciar, Bauzá ha tornat a fer èmfasi en la majoria electoral que el legitima a realitzar els canvis que calguin en matèria educativa, tot sense comptar amb cap casta de consens amb els professionals, ni tampoc amb l'oposició.

Per la seva banda, la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, ha destacat que "el TIL serà una revolució dins del sistema educatiu", i a més "permetrà la universalitat de l'aprenentatge de l'anglès a tots els alumnes, des dels més humils als més rics". La menorquina ha arribat a declarar que "el PP també és el partit dels humils i dels obrers".

Per tots aquests motius, el projecte del trilingüisme «no el farem enrere, mai; per la força mai», ha dit. Així mateix, Camps ha defensat les xifres sobre el seguiment de l'aturada facilitades ahir pel seu departament, segons les quals 3.379 docents dels centres públics i concertats, un 22% del total, s'han afegit a la mobilització.

Prèviament, el parlamentari menorquí de MÉS, Nel Martí, havia demanat a la consellera que dimitís, i al Govern que s'assegui a negociar i abandoni una política impositiva i repressiva que ha qualificat de «neofraquisme».

Per contra, la diputada del PP Aina Aguiló ha negat que la comunitat educativa doni suport majoritàriament a la vaga i ha conclòs que «l'esquerra nacionalista ha fracassat» a pesar que membres de MÉS han participat activament en la convocatòria de la protesta.
Print Más grande Más grande
37 182 1

L’STEI denuncia la manipulació de les dades per part de la Conselleria


Diari de Balears - Agències

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/c...

Més sobre Sobre el trossejament de la llengua catalana (729)

Destacats