Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'Onze de Setembre inunda també les llibreries

Vilaweb 10-Set-2013

Dimarts 10.09.2013 06:00

L'Onze de Setembre inunda també les llibreries

Recull dels llibres independentistes d'aquesta Diada

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

La transcendència incontestable que viu el país i els pronòstics d'una diada històrica tenen enguany un reflex especialment prolífic en l'àmbit de les lletres. Si per Sant Jordi, amb 'Victus' de gran obra triomfadora, ja en vam tenir una bona mostra, en aquest començament de curs literari, i coincidint amb l'Onze de Setembre i la commemoració del Tricentenari, tornen a arribar a les llibreries una bona colla d'obres dedicades a la independència, al procés sobiranista o a la desfeta de 1714, tant de ficció com de no-ficció. Heus-ne ací un recull:

La transcendència incontestable que viu el país i els pronòstics d'una diada històrica tenen enguany un reflex especialment prolífic en l'àmbit de les lletres. Si per Sant Jordi, amb 'Victus' de gran obra triomfadora, ja en vam tenir una bona mostra, en aquest començament de curs literari, i coincidint amb la diada, tornen a arribar a les llibreries una bona colla d'obres dedicades a la independència, al procés sobiranista o a la desfeta del 1714.

—'Addendum. L'endemà de la independència', d'Albert Pont (Viena).
El vice-president del Cercle Català de Negocis i especialista en relacions internacionals, Albert Pont, va fer aquest llibre pensant a completar l'anterior, 'Delenda est Hispania'. Pretén respondre a qüestions molt concretes que seran un envit per als representants polítics durant el procés de transició constitucional de Catalunya a la plena sobirania.

—'Catalonia, next brand in Europe. Una estratègia de màrqueting per a un nou país' d'Albert Castellón (Ara Llibres).
El director de Cerveses Moritz assenyala la importància de construir una proposta de valor il·lusionadora, sòlida i compartida per a Catalunya. Basant-se en els ensenyaments teòrics i pràctics del màrqueting modern, i amb moltes anècdotes i sentit de l'humor, explica com creu que s'aconseguiria una proposta triomfadora que es convertís en l'opció majoritària dels catalans.

—'Cicatrius de 1714', d'Andreu Martín (Bromera). Premi Ciutat de Badalona 2013.
El 3 d’abril de 1714, quan les bombes comencen a caure sobre Barcelona, Lluís Sistach descobreix amb horror la bestialitat de la guerra. En una ciutat plena de banderes amb el lema 'Viurem lliures o morirem', no entén que la seva família es traslladi a Badalona per seguretat. Convençut que el pare és un traïdor i que fugir és de botiflers i covards, el noi sent una atracció irresistible pel món dels espies. Sospita que una de les criades passa informació sobre els enemics, però no es pot imaginar els secrets que s’amaguen a casa seva mateix.

—'Com Àustria o Dinamarca. La Catalunya possible', de Modest Guinjoan, Xavier Cuadras i Miquel Puig (Pòrtic).
Vuit països europeus de dimensions comparables a Catalunya –Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, els Països Baixos, Suècia i Suïssa– són dels més avançats del món socialment i econòmicament. De tots, el Principat en pot extreure lliçons útils per a sortir de la difícil situació actual. El llibre no preveu que el camí per a acostar-se a aquells models sigui fàcil, però identifica els principals desafiaments i oportunitats de la Catalunya independent.

—'De la nació a l'estat', d'Ivan Serrano (Angle). Premi Ramon Trias Fargas d'assaig polític.
El llibre es proposa de respondre a una pregunta molt repetida aquests darrers mesos: 'Té legitimitat Catalunya per a plantejar una secessió unilateral de l'estat espanyol?' Amb aquest llibre el politòleg Ivan Serrano va guanyar el premi Ramon Trias Fargas d'assaig polític. Hi explica com ha evolucionat la identificació nacional dels catalans durant el període democràtic i com les preferències de la població han anat passant des de l'autogovern cap al suport a la independència.

—'Història de Catalunya al revés', de Jordi Creus i Francesc Ribera 'Titot' (Ara Llibres).
Reedició d'aquest llibre amb el qual els autors demostren de manera fefaent que la suposada sobirania espanyola i francesa de les terres catalanes no ha estat res més que un muntatge. Què hauria passat si el decret de Nova Planta no hagués perjudicat Catalunya? O si Lev Trotski o Albert Einstein s'haguessin convertit en aliats de la causa catalana? Aquestes són algunes de les preguntes que es fa un llibre que imagina des d'un punt de vista de ficció històrica els darrers tres-cents anys d'història de Catalunya.

—'La guerra de successió dia a dia', de diversos autors (Sàpiens).
En el seu desè aniversari, la revista Sàpiens presenta la seva obra editorial més ambiciosa per a commemorar el tricentenari de la guerra que va canviar la nostra història. 'La guerra de successió dia a dia' combina la feina dels millors historiadors amb la redacció de Sàpiens per crear una obra completa, que permet conèixer les claus de la guerra que va marcar la nostra història. L'obra és formada per sis volums, centenars d'il·lustracions, la cronologia completa, amb pròleg del president de la Generalitat, Artur Mas.

—'Per què sí a la independència? Conversa entre Muriel Casals i Carme Forcadell', d'Oriol March (Deu i Onze Edicions).
Una reflexió conjunta de dues de les dones amb més empenta política del moment: les presidentes d'Òmnium i l'ANC. Conversen sobre la situació del país, la viabilitat d'una Catalunya independent, els valors que l'han de presidir i el procés polític que s'ha obert per a arribar-hi.

—'Ser o no ser catalans. Aquesta és la qüestió', de Toni Albà (Columna).
L'actor fa una interpretació peculiar del monòleg de Hamlet a favor del procés democràtic per la independència. De manera irònica i contundent, descriu les raons per les quals Catalunya hauria d'esdevenir un estat lliure.

—'1714. La ruta de la Barcelona en lluita. Itinerari literari inspirat en la novel·la "Victus" d'Albert Sánchez Piñol', de Clara Arnedo (Quarantena Edicions).
Una guia sobre la Barcelona de 1714 retratada per 'Victus'. La novel·la de Sánchez Piñol esdevé el fil conductor per a retrobar els espais urbans que van ser escenari del setge de Barcelona.

—'¡En Cristiano! Policia i Guàrdia Civil contra la llengua catalana', d'Ignasi Bea (Cossetània).
El politòleg Ignasi Bea recull tretze casos de discriminació lingüística per part de les forces de seguretat als Països Catalans. La majoria dels casos descrits van succeir entre el 1996 i el 2012, tret de dos que van passar durant el franquisme. El pròleg del llibre és de l'escriptora Isabel-Clara Simó.

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Quarta edició d'A un pam de la independència

Aquesta setmana es posa a la venda la quarta edició de 'A un pam de la independència', el darrer llibre del director de VilaWeb, Vicent Partal. Hi repassa com s'ha arribat al punt actual a través d'una selecció dels millors editorials del diari dels darrers sis anys i també d'un conjunt de textos nous i inèdits, especialment un on explica quines característiques creu que hauria de tenir la república catalana.

El llibre de Vicent Partal va aparèixer al final de març i és dels més venuts en la categoria de no-ficció, segons el rànquing Libridata, elaborat pel Baròmetre de la Comunicació i la Cultura i la Cambra del Llibre de Catalunya.

El llibre del director de VilaWeb ja fa vint setmanes que és al mercat, i ha se n'han fet trenta-qautre presentacions. Pels mesos de setembre i octubre n'hi ha previstes una vintena més, inclosa una a Brussel·les.

El llibre el podeu adquirir a la Botiga de VilaWeb i a les principals llibreries del país.
Víctus

'Amb "Victus" l'Albert Sánchez Piñol ens ha incomodat' 25.09.2012

'Victus': la secreta força d'una Paraula 09.10.2012

Sanchez Piñol: 'La primera idea serà que he desertat. No és el cas'(11.07.2012)



Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4142796/2...

Més sobre Llibres (1376)