Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Queden 33 dies. La Veu amb el projecte Què ens passa valencians !?

La Veu del País Valencià 3-Set-2013

Dimarts, 3 de setembre a les 13:15h Cultura

País Valencià
Queden 33 dies. La Veu amb el projecte Què ens passa valencians !?
El documental es finança mitjançant el micromecenatge i vol difondre a la resta del món la situació dels notres drets lingüístics
Comentaris Cap comentari
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós

URL curta

Notícies relacionades

29.08.2013. Què ens passa, valencians!?


RedactaVeu / València

El nostre cibermitjà col.labora en el projecte de documental que es pretén dur endavant a través del micromecenatge des de la plataforma verkami.

Al documental es pretenen plantejar diverses qüestions, tal i com expliquen els seus promotors: "què passa amb la nostra llengua que no passa amb aquestes altres? Per què el valencià no es troba en una situació similar a les altres llengües comparables en nombre de parlants en països democràtics? Per què el seu ús no està normalitzat? Per què es prenen com a normals comportaments que no ho són? Per què sovint s’abandona la llengua? Com són els usos reals del valencià? Quines dificultats hi trobem?"

Tal i com consta al projecte, el documental es farà filmant l'experiència de L'Alina, una noia alemanya que no parla castellà i vol comprovar-ho sobre el terreny. Ella ja ha viatjat per tot Catalunya, la Franja i Andorra (anterior documental: "són bojos, aquests catalans!?".) fent la prova, i ara vol anar cap al sud. "És per això que volem anar a fer un tomb pel país, però no un tomb qualsevol, sinó que serà un viatge afegint-hi un element transgressor dels costums lingüístics establerts i heretats, encara ara, dels temps de la repressió."

Queden 35 dies per a poder assolir l'objectiu de finançament de 13.500 €, i podeu fer la vostra aportació perquè el documental puga explicar a la resta del món la situació dels nostres drets lingüístics i de la nostra llengua al País Valencià, i puga donar resposta a les preguntes que ells mateixos plantegen: "Com reaccionarà la societat valenciana davant d’aquest element? Què pot passar quan tenim un element que va en contra d’allò establert? Es pot viure en valencià al País Valencià? Es compleixen les lleis que tenim en favor del valencià, si és que n’hi ha? Hi ha o no hi ha conflicte lingüístic? Al País Valencià hi ha una societat realment bilingüe?"
Totes aquestes preguntes i moltes més, obtindran resposta al documentari: Què ens passa, valencians!?


La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/4420/qued...

Més sobre Documentals (43)

Destacats