Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Consell opta de nou per la prevaricació en la seua dèria contra el valencià

La Veu del País Valencià 25-Ago-2013

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Diumenge, 25 d'agost a les 18:00h Cultura

País Valencià
El Consell opta de nou per la prevaricació en la seua dèria contra el valencià
Segons Ignasi Garcia, representant de Compromís
Comentaris Cap comentari
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (3 vots)

El membre de l'Executiva Local i representant de Compromís en Castelló per la Llengua ha denunciat el fet que el Consell es pose del costat d'aquells que vulneren els drets dels valencianoparlants.

ArenalSound.
Foto: EFE
URL curta

Notícies relacionades

04.08.2013. “O me hablas en español, o no pasas”
22.08.2013. La Generalitat dóna suport a l'actitud del secretari del jutjat de Vinaròs sobre el català

Etiquetes
Generalitat, Llengua
RedactaVeu / Castelló de la Plana

Ignasi Garcia, membre de l'Executiva Local i representant de Compromís en Castelló per la llengua, ha declarat hui que “els atacs al valencià en els darrers mesos, no són més que un reacció de caire espanyolista d'aquells que consideren que els valencianoparlants són ciutadans de segona. Fets com els de l’ArenalSound, mai hagueren ocorregut si l'assistent al concert s'haguera expressat en anglés o rus”.

Per a Ignasi Garcia, “les declaracions del conseller Serafín Castellano, defensant un funcionari que vulnera amb la seua actitud sentències del Tribunal Suprem i els dictàmens de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, posiciona el PP de nou, al costat dels prevaricadors, aquells que incompleixen la llei amb consciència, quan la seua obligació és la contrària. Amb aquesta actitud, de fet, allò que fa és menysprear les nostres institucions acadèmiques i judicials”.

Per un altre costat, Ignasi Garcia considera que caldria recordar, que segons la Constitució: “la riquesa de les distintes modalitats lingüístiques de l'Estat és un patrimoni cultural que ha de ser objecte d'especial respecte i protecció. Últimament, però, el comportament d'alguns membres dels cossos de seguretat de l'Estat espanyol dista molt del manament constitucional. Que el PP guarde silenci i no és posicione davant d'aquests fets que estan repetint-se en tota la geografia valenciana, demostra la seua falta de respecte per les nostres senyes d'identitat”.

La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/4307/el-c...

Més sobre Incompliment de lleis del català (210)

Destacats