Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Es denuncia que el Consell done suport als qui vulneren els drets lingüístics dels valencians

Diari El Punt Avui - C. Moreno. Castelló de la Plana 26-Ago-2013

Es denuncia que el Consell done suport als qui vulneren els drets lingüístics dels valencians
Per a Ignasi García el govern dels valencians opta de nou per la prevaricació en la seua dèria contra el valencià
26/08/13 07:00 - Castelló de la Plana - C. Moreno
[Campanya promoguda per Escola Valenciana per promocionar el valencià l'hivern passat. Foto: EL PUNT AVUI.]
Campanya promoguda per Escola Valenciana per promocionar el valencià l'hivern passat. Foto: EL PUNT AVUI.
1

Ignasi Garcia, membre de l'Executiva Local i representant de Compromís en Castelló per la llengua, ha declarat que “els atacs contra el valencià en els darrers mesos, no son més que un reacció de caire espanyolista d'aquells que consideren que els valencianoparlants són ciutadans de segona”. Per aquest membre de la coalició Comñromís, “fets com els del ArenalSound, mai hagueren ocorregut si l'assistent al concert s'haguera expressat en anglés o rus.”

Per a Ignasi Garcia, “les declaracions del conseller Serafin Castellano, defensant a un funcionari que vulnera amb la seua actitud sentències del Tribunal Suprem i els dictàmens de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, posiciona al PP de nou, al costat dels prevaricadors, aquells que incompleixen la llei amb consciència, quan la seua obligació és la contraria. Amb aquesta actitud, de fet, per a Ignasi García, “allò que fa és menysprear les nostres institucions acadèmiques i judicials”.

Per altre costat, el denunciant considera que caldria recordar, que segons la Constitució: “la riquesa de les distintes modalitats lingüístiques de l'Estat és un patrimoni cultural que ha de ser objecte d'especial respecte i protecció. Últimament, però, el comportament d'alguns membres dels cossos de seguretat de l'Estat espanyol dista molt del manament constitucional. “Que el PP guarde silenci i no és posicione davant d'aquest fets que estan repetint-se en tota la geogràfia valenciana, demostra la seua falta de respecte per les nostres senyes d'identitat”.
Darrera actualització ( Dilluns, 26 d'agost del 2013 07:00 )
Diari El Punt Avui - C. Moreno. Castelló de la Plana

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/articl...

Més sobre Incompliment de lleis del català (210)

Destacats