Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Mor Oriol Maspons, el fotògraf de la Nova Cançó i el Somorrostro

Nació Digital 12-Ago-2013

Mor Oriol Maspons, el fotògraf de la Nova Cançó i el Somorrostro
Va il·lustrar la portada del primer disc de Raimon i va fotografiar la "gauche divine"
Jordi Palmer | Actualitzat el 12/08/2013 a les 12:22h
Arxivat a: Cultura, Gauche Divine, Oriol Maspons, fotografia, Nova Cançó, Somorrostro
Fotografia per al segon cartell col·lectiu dels Setze Jutges del 1964 Foto: Oriol Maspons

El fotògraf Oriol Maspons, célebre per les seves imatges de la Nova Cançó, el Somorrostro i la 'gauche divine', ha mort aquest dilluns a l'edat de 84 anys, segons han confirmat fonts del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

Nascut a Barcelona el 1928, al llarg dels anys cinquanta va viure a París, on va col·laborar amb les revistes 'Paris Match', 'Elle' i 'Boccacio'. De retorn al nostre país, durant els anys seixanta es va convertir en un dels fotògrafs de referència de la incipient Nova Cançó, amb tot un seguit d'imatges que retrataven Els Setze Jutges, Raimon, Joan Manuel Serrat i Núria Feliu entre molts d'altres. Així mateix, la seva obra va servir per il·lustrar diferents discos, com el primer del cantant de Xàtiva. També van ser molt populars les seves sèries fotogràfiques del Somorrostro i de l'anomenada 'gauche divine'.

Maspons, que té obres exposades al Museum of Modern Art de Nova York va anunciar l'any 2010 la seva intenció de llegar la seva col·lecció privada de fotografies al Museu Nacional d'Art de Catalunya. El fons esta format per més de 5.000 imatges fetes entre els anys 50 i 80.

Nació Digital

Origen


http://www.naciodigital.cat/noticia/5792...

Més sobre Figures i personatges (1155)