Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L’homenatge a ‘Caragol’ serà un clam de la cultura en temps difícils

Díngola 29-Jul-2013


L’homenatge a ‘Caragol’ serà un clam de la cultura en temps difícils

Publicat el juliol 29, 2013 per dingolasineu

0

[1979, 19 gener - Nit de bauxa 001]
[1979, 19 gener - Nit de bauxa 1]
[1979 - Majoral]
Biel 'Caragol' l'any 1979.

Biel ‘Caragol’ l’any 1979.

Ja hi ha cartell per a l’homenatge a Biel Munar Caragol, en el vintè aniversari de la seva mort.

Dia 6 d’agost farà 20 anys de la mort de Biel Caragol. Tota una institució en el camp de la música, del ball mallorquí i de la mentalitat renovadora post-franquista quan a cultura popular mallorquina. El proper diumenge 4 d’agost, dos dies abans de l’aniversari, la delegació sineuera de l’Obra Cultural Balear i la revista Díngola li reten un homenatge en el qual participaran l’algaidí més conegut, Biel Majoral, i moltes altres institucions del món de les tonades mallorquines. Biel Majoral i Biel Caragol eren amics quasi íntims i, possiblement, l’algaidí és una de les persones que més sap del sineuer.

El cartell inclou, a part de Biel Majoral, els glosadors Mateu Xurí i Maribel Servereta, el poeta i escriptor sineuer Biel Sabateret, la filòloga Maria Magdalena Alomar de ca s’Escolà, i els músics i/o tonadors Delfí Mulet, germans Martorell, xeremiers de Can Llargo (Sencelles), xeremiers de Sineu i un llarg etcètera.

Caragol va néixer a Sineu el 1938. Va ser porquer, pagès, picapedrer, músic, tonador i, fins i tot, polític (es va presentar en les primeres eleccions democràtiques amb Sineuers Independents i sortí elegit regidor). El darrer número de Díngola en paper us ofereix una completa entrevista a les seves filles, on expliquem com era son pare.
Biel 'Caragol' contribuí a la recuperació de la cultura popular i lluità a favor de la recuperació de les llibertats. (foto: arxiu família)

Biel ‘Caragol’ contribuí a la recuperació de la cultura popular i lluità a favor de la recuperació de les llibertats. (foto: arxiu família)
Cartell de l'homenatge que l'OCB li prepara per aquest proper diumenge.

Cartell de l’homenatge que l’OCB li prepara per aquest proper diumenge.
Díngola

Origen


http://dingola.net/2013/07/29/lhomenatge...

Més sobre Figures i personatges (1155)