Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Classes i trobades amb estudiants de la UdG defineixen el Campus Universitari de la Llengua Catalana

Universitat de Girona 26-Jul-2013

Classes i trobades amb estudiants de la UdG defineixen el Campus Universitari de la Llengua Catalana
imatge

Una trentena de joves, que estudien català en universitats estrangeres, han passat una setmana a Girona. A la UdG han fet classes amb professors de llengua i literatura catalanes i han mantingut trobades amb estudiants de filologia catalana.

Un any més, una trentena de joves que estudien llengua i cultura catalanes en universitats estrangeres participen en el Campus Universitari de la Llengua Catalana, que organitzen el Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull. Els participants han passat una setmana a Girona i una altra a Ordino, Andorra.

L’acte d’inauguració del Campus 2013 ha tingut lloc a la Universitat de Girona, en un acte que ha comptat amb la participació del vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Caultura, Joaquim M. Puigvert, i el director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL, Andreu Bosch. Posteriorment, els alumnes han estat rebuts per l'alcalde de Girona al Saló de Plens de l'Ajuntament, en un acte en què també hi ha participat el director de l'IRL, Vicenç Villatoro.

El Campus universitari de la llengua catalana ofereix als estudiants, gràcies als cursos de llengua i a la participació en un ampli ventall d'activitats culturals i de lleure, la possibilitat d'integrar-se en el teixit social i el context natural de Catalunya i Andorra. La immersió lingüística i cultural a cavall entre la Costa Brava i el Pirineu andorrà permet que els participants visquin plenament en català, durant uns dies.

El programa del Campus inclou trenta hores de classes de llengua catalana amb professorat especialitzat, en aquesta edició de la Universitat de Girona, i quinze més sobre aspectes de la cultura dels països que s’expressen en llengua catalana. A més, als vespres i durant els caps de setmana s’han realitzat activitats culturals i de lleure –excursions, itineraris culturals, visita a monuments històrics, entre d’altres– per propiciar el coneixement de Catalunya i Andorra. Complementàriament, han tingut lloc diverses trobades amb estudiants de la Universitat de Girona per afavorir la pràctica oral de la llengua catalana.
Universitat, Societat

Universitat de Girona

Origen


http://www.udg.edu/Noticiesiagenda/Recul...

Més sobre Campus Universitari de la Llengua Catalana Mallorca-Andorra i altres estades lingüístiques al país (43)