Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Campus de llengua catalana reuneix trenta universitaris

Diari d'Andorra 29-Jul-2013

Divulgació
El Campus de llengua catalana reuneix trenta universitaris
Els assistents pertanyen a 15 països i a 22 centres d’ensenyament diferents

Currently 3.00/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Mitja: 3.0/10 (6 vots) Galeria Fotos
Agències - Ordino - 29/07/2013

Els trenta participants s’allotjaran enguany a Ordino.

La primera setmana, a Girona; la segona, a Ordino. Però totes dues amb l’objectiu de millorar el coneixement de l’idioma. 30 estudiants de 22 universitats i 15 nacionalitats diferents van arribar ahir a Andorra per participar en la segona fase del dotzè Campus universitari de la llengua catalana, una iniciativa que tots ells coincidien ahir a aplaudir.

“És curiós, interessant i divertit que aquí hi hagi gent de moltes nacionalitats fent servir el català com a llengua pont i no pas l’anglès”, explicava l’israelià Ofir. Durant aquests dies compaginaran les classes per millorar la llengua amb altres activitats culturals. Entre elles, trobades amb escriptors, visites i excursions i, lògicament, també aprofitaran per assistir a una de les representacions de l’espectacle Scalada.
El campus l’organitzen conjuntament el Govern i l’Institut Ramon Llull. La majoria dels participants aprenen el català o bé per curiositat, o bé per interès lingüístic. Per exemple, la Hanna, que és de Viena, quan era petita va estiuejar a la Costa Brava i des de llavors que li va començar a agradar el país, fins que a la universitat va tenir l’oportunitat de fer un curs optatiu de català.
Enguany per primer cop hi ha participants de Cuba i fins i tot del Kazakhstan. D’Andorra, tots en van voler destacar la gran bellesa dels espais naturals, sobretot per les muntanyes. “Es un paisatge que pots contemplar hores i hores sense cansar-te’n”, explicava Sasha.

Diari d'Andorra

Origen


http://www.diariandorra.ad/index.php?opt...

Més sobre Campus Universitari de la Llengua Catalana Mallorca-Andorra i altres estades lingüístiques al país (43)