Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Els 31 alumnes del Campus universitari de la llengua ja es troben a Ordino

Bon Dia 28-Jul-2013

Els 31 alumnes del Campus universitari de la llengua ja es troben a Ordino Imprimeix
Nacional - Cultura
Escrit per Redacció
Diumenge 28, Juliol de 2013 17:55
SocButtons v1.5


Trenta-un estudiants d’arreu del món es troben des d’ahir a Andorra per participar en el dotzè Campus universitari de la llengua catalana. Al llarg d’aquesta setmana els alumnes podran prendre part en tot un seguit d’activitats per descobrir el país i també per aprofundir en el coneixement de la llengua.
Per primera vegada aquest any els alumnes han fet una estada a Catalunya, concretament a Girona (sota les directrius de l’Institut Ramon Llull). Tots aquests participants en el campus tenen en comú que estudien català als seus països d’origen i que han seguit i superat almenys un curs de 60 hores lectives per poder ser acceptats al Campus universitari de la llengua catalana. En el campus reben trenta hores lectives de català. De fet, disposen de dos professors per rebre formació dels nivells elemental (B1) i intermedi (B2), i diversos ponents convidats per rebre almenys quinze hores de cursos d’extensió cultural, ponències i conferències.
En aquesta edició cal destacar l’elevat nombre d’estudiants d’origen alemany, sis en total, i la incorporació d’una estudiant d’origen cubà, per primera vegada. A més a més, continuen arribant estudiants de català d’Israel, Rússia, els Estats Units d’Amèrica, la República Txeca, Àustria, França, Sèrbia i Itàlia, entre altres països.
Els estudiants van arribar ahir a Ordino, que aquest any és la parròquia amfitriona, i a la tarda ja van poder conèixer el poble.
Avui al matí començaran ben d’hora a rebre classes de català i a la una del migdia tindrà lloc la salutació oficial a la plaça Major d’Ordino. L’escriptor Joan Peruga els guiarà després per la Casa d’Areny-Plandolit i el seu darrer llibre, El museu de l’elefant. També hi ha previst, al llarg d’aquests dies, que coneguin el sistema polític andorrà, de la mà del conseller general Josep Anton Bardina, i la societat andorrana, gràcies a una xerrada que oferirà Joan Micó del CRES. I també hi haurà lloc per a l’esbarjo i cal destacar que dijous els estudiants gaudiran d’un concert d’Oriol Vilella i Fano Pallarés a la plaça Major d’Ordino. Diumenge els estudiants s’acomiadaran d’Andorra per tornar als seus països d’origen.

Bon Dia

Origen


http://www.bondia.ad/index.php?option=co...

Més sobre Campus Universitari de la Llengua Catalana Mallorca-Andorra i altres estades lingüístiques al país (43)