Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La llengua catalana uneix els estudiants de diversos països

Bon Dia 29-Jul-2013

La llengua catalana uneix els estudiants de diversos països Imprimeix
Ordino - Cultura
Escrit per E.J.M./Foto:T.M.
Dilluns 29, Juliol de 2013 19:47
SocButtons v1.5

L’Asel és del Kazakhstan però resideix a Praga. Durant una temporada va viure a Barcelona per estudiar castellà, però de tornada a casa es va inscriure al lectorat de català que el Govern andorrà té a la capital txeca. Estudia l’idioma des de fa tan sols uns mesos però ja es defensa amb fluïdesa.L’Asel és una dels 31 estudiants que enguany participen en el 12è Campus universitari de la llengua catalana, impulsat pel Govern d’Andorra i coorganitzat per l’Institut Ramon Llull (IRL). En aquesta edició hi ha representades 22 universitats on s’imparteixen classes de català, situades en una quinzena de països. La majoria dels alumnes provenen d’Europa: Itàlia, República Txeca, Sèrbia, Espanya, Polònia, Estònia, Anglaterra, Escòcia, Finlàndia i Àustria, però també n’hi ha de Rússia, Israel, els Estats Units i Cuba.

Sasha, de Sant Petersburg, cursa la carrera de llengües romàniques i des de fa tres anys estudia català. El jove rus està entusiasmat amb el campus ja que li permet conèixer gent de tot el món “unida pel català”.

A més, Sasha es confessa enamorat del paisatge d’Ordino i assegura que es troba “en el millor lloc del món on, a més, es parla català”.

També estudia llengües romàniques la Hanna, de Viena, que solia estiuejar a la Costa Brava i es va interessar per aprendre l’idioma ja fa un any i mig.

L’interès per la llengua catalana arriba a llocs tan dispars com Jerusalem, on l’Ofir estudia català des de fa anys i s’ha apuntat al campus “per practicar i perfeccionar” l’idioma.

El grup va arribar diumenge a Ordino després de passar una setmana per terres gironines, on ha visitat la Costa Brava i el món dalinianà, i també Arenys de Mar per l’Any Espriu. Fins ara, la primera part del campus tenia lloc a Mallorca però amb la sortida del Govern Balear de l’IRL la meitat del curs s’ha traslladat a Girona. Ordino continua sent la segona parada del campus.

En la seva estada, els alumnes dedicaran tres hores a l’estudi del català i una hora a una conferència-debat sobre la llengua i la cultura catalanes. Dilluns van conversar amb l’escriptor Joan Peruga sobre El museu de l’elefant (editorial Andorra). El grup també aprofitarà per fer excursions i visites culturals i, com a novetat destacada, per anar a una funció de Scalada, l’espectacle de Cirque du Soleil.
Bon Dia

Origen


http://www.bondia.ad/index.php?option=co...

Més sobre Campus Universitari de la Llengua Catalana Mallorca-Andorra i altres estades lingüístiques al país (43)