Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Demanen polítiques actives per a normalitzar el valencià a Castelló de la Plana

La Veu del País Valencià 27-Jul-2013

Dissabte, 27 de juliol a les 17:15h Cultura

Plana Alta > Millars > País Valencià
Demanen polítiques actives per a normalitzar el valencià a Castelló de la Plana
Nombroses senyalitzacions als carrers i documents a la web municipal no figuren en valencià
Comentaris Cap comentari
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)

El portaveu local de Compromís, Vicent Marzà, ha remarcat el fet que hi ha nombroses senyalitzacions als carrers i documents a la web municipal que no figuren en valencià, i ha recordat que aleshores és impossible obtenir un certificat oficial municipal on el nom del carrer aparega en valencià.

URL curta

Notícies relacionades

26.07.2013. Cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat
24.07.2013. El valencià, viu a la comarca murciana del Carxe

RedactaVeu / Castelló de la Plana

Vicent Marzà, portaveu local de Compromís per Castelló, ha explicat hui “demanem polítiques actives de normalització lingüística en tots els àmbits socials, per tal que es puga viure plenament en valencià a la nostra ciutat”.

Marzà ha explicat que “actualment, hi ha nombroses mostres de senyalitzacions que no figuren en valencià, llengua que és, no ho oblidem, la pròpia de la ciutat. Per això entenem que cal una revisió seriosa en aquest sentit: 30 anys després de l’aprovació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, per desgràcia, encara queda molt per fer”.

Com a exemple d’aquesta qüestió, ha apuntat que “aleshores, i malgrat les gestions que s'han fet des del nostre Grup Municipal, no és possible que els noms del carrers de la ciutat figuren en valencià en cap certificació oficial de l’ajuntament. Aquest fet va més enllà del simbolisme, ja que representa que, en la pràctica, els topònims en valencià resten invisibilitzats”.

També en aquesta línia, el portaveu de Compromís ha comentat que “fins i tot en la pròpia web de l’ajuntament hi ha ordenances, preus públics i reglaments que no disposen de versió en valencià. Tota una mostra de fins a quin punt l’equip de govern es desentén de la nostra llengua”.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/3769/dema...

Més sobre Política Lingüística Ajuntaments Països Catalans (759)